VM i Qatar
Læsetid: 3 min.

Har du travlt med politik, spiller du dårlig fodbold. Det mener Arsène Wenger i hvert fald

Det er sigende, at de lande, som har larmet over menneskerettigheder og OneLove-armbind, har klaret sig dårligt ved VM i Qatar. Sådan lyder det fra FIFA’s Arsène Wenger, der synes at tage let på den vestlige kritik af organisationen. Til gengæld glæder han sig over fodboldens globalisering

Menneskerettigheder, migrantarbejdere og forhold omkring LGBQT+ har fyldt spalterne og sendetiden i lande som Danmark, Tyskland og Belgien. Skal man læse lidt mellem linjerne på Arsène Wengers udtalelser, har det åbenbart været for meget.

Javier Garcia

Moderne Tider
10. december 2022

Sidste søndag holdt Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) en mediebriefing i Doha, Qatar, hvor der blev snakket om fodboldens globale fremtid. Her gjorde udviklingsdirektør Arsène Wenger, den tidligere legendariske træner for Arsenal, sig bemærket ved at hævde, at de lande, der har været mest højlydte i den politiske kritik af Qatar, har klaret sig dårligst.

»Når man er til VM, så ved enhver, at man ikke kan tillade sig at tabe den første kamp,« indledte Wenger.

Han var ikke i tvivl om, at nogle hold og nogle spillere simpelthen ikke var psykisk klar – de var ganske enkelt optaget af andre ting:

»De hold, som var mentalt parat og som havde indstillet deres mindset på konkurrencen, de klarede sig godt,« sagde Wenger med henvisning til hold som Frankrig og Brasilien.

»Det gjorde de hold, som havde travlt med politiske demonstrationer, ikke,« konkluderede han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her