Tre små eventyr om julemandens masseproduktion – fra Zhengzhou til Cayman Islands og til Amazons lagerhal

Hvert år bliver der produceret og distribueret millioner af julegaver til forventningsfulde børn og voksne i hele verden. Det er et sandt mirakel. Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre? Læs med her

Emma Koldbæk

Moderne Tider
10. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

Juletravlhed på elektronikfabrikken

I et industriområde i Zhengzhou daler sneen ned fra himlen og lægger sig som en dyne omkring de store produktionshaller på elektronikvirksomheden Foxconns indhegnede område. Det er midt i december, og julefreden sænker sig over den kinesiske millionby.

Men indenfor i produktionshallen er der travlt. Det summer fra tandhjulene og damper fra loddekolberne, for alle hjælper til med at få de sidste pakker klar inden den 24. december.

En af dem er 31-årige Win Lu, som står ved samlestation 426 og er i gang med at lodde mikrochips på en iPhone 14 pro. De små lodninger driller af og til, og selv om man skulle tro, at der var drillenisser på spil, så er det faktisk bare Win, som har været arbejde i 14 timer i træk og er begyndt at ryste lidt på hænderne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her