Fodbold
Læsetid: 4 min.

VM er slut. Og snart får migrantarbejderne lov til at pille stadioner ned igen

I kølvandet på VM i Qatar har FIFA skubbet aben rundt i forhold til at kompensere pårørende til de tusindvis af døde migrantarbejdere. Imens står migrantarbejderne snart over for nye opgaver i ørkenstaten
I kølvandet på VM i Qatar har FIFA skubbet aben rundt i forhold til at kompensere pårørende til de tusindvis af døde migrantarbejdere. Imens står migrantarbejderne snart over for nye opgaver i ørkenstaten

MARWAN NAAMANI

Moderne Tider
20. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Så skete der endelig noget. Ngo’er som Amnesty International, Human Rights Watch og Equidem har efterlyst det i månedsvis, ja, faktisk flere år.

To dage før VM-finalen mellem Argentina og Frankrig, fredag den 16. december, blev en app direkte henvendt til de tusindvis af migrantarbejdere og deres familier, som i forbindelse med forberedelserne til VM i Qatar har lidt overlast, lanceret.

The Guardian kunne i november 2022 berette, at mere end 6.500 migrantarbejdere primært fra Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka har mistet livet inden for de seneste ti år, mens de har været med til at bygge stadioner og infrastruktur til VM.

Den nye app tilbyder information om rettigheder og gratis retshjælp i forbindelse med erstatning, og bag den står tre organisationer: Den Internationale Fodboldspillerunion (FIFPRO), Building and Wood Workers’ International (BWI) og International Domestic Workers Federation (IDWF).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Artiklen er et godt tørt spark , der med Faxe’s ordvalg, lige i røven, rammer plet i min månedlange infantile dyrkelse af nogle håndfulde førstegangsafleveringer og mål.