Brevkassen: Hjælp, min kollega bliver ved med at sige »fiss’«

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
7. januar 2023

Jeg er en ung mand, der ser mig selv som progressiv uden at være overfølsom. Men min ’tolerance’ er kommet på prøve på min ellers ret politisk korrekte arbejdsplads. En af mine kolleger – også en ung mand – bliver nemlig ved med uironisk at sige, at ting er »fiss’«. For eksempel sagde han over frokosten, at min nye frisure så »fiss’ ud«, mens vi sad ved et bord fyldt med kolleger (og kvinder). Jeg fik stammet et noget lavmælt »tak« ud, mens jeg kiggede ned i bordet.

Generelt er han en fantastisk kollega, men mine tæer er ved at krølle sig sammen, hver gang han bruger udtrykket, der for mig lugter langt væk af Klovn the Movie og ti år gammel gymnasiehumor. Jeg har tidligere insinueret, at det kunne opfattes som kikset at bruge udtrykket, men han insisterer på, at »fiss’ er på vej tilbage«. En opfattelse, jeg mildest talt ikke deler.

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg være mere direkte over for ham, eller skal jeg bare leve med, at jeg indimellem bliver pinlig på hans vegne og føler guilt-by-association? Eller er »fiss’« reelt på vej tilbage?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Fiss, det er der ikke noget der hedder. Der er noget der hedder fis af. Det kunne du måske prøve at forklare din ven?

Poul Anders Thomsen

Det lyder på mig som om du blevet lidt pigesur, har du fået trukket G-stregen for langt op i din Fiss?

Fiss er er en by og et skisportssted iTirol, Østrig.
Hvordan det associerer med det nævnte udtryk, og hvordan det "er ved at komme tilbage" ved jeg ikke.
Mvh Michael