»Hvorfor smager så meget naturvin så lækkert af banan?« spørger du. Svaret kommer her

I dag dyrker hele naturvinsverdenen teknikken ’maceration carbonique’, der får vinen til at smage af jordbær og bananer. Og af mere! Spørgsmålet er, om det også bliver lidt kedeligt i længden
I dag dyrker hele naturvinsverdenen teknikken ’maceration carbonique’, der får vinen til at smage af jordbær og bananer. Og af mere! Spørgsmålet er, om det også bliver lidt kedeligt i længden

Nadia Schlosser

Moderne Tider
14. januar 2023

Hvis du, kære læser, har fulgt med i nærværende klumme over det seneste halvandet års tid, er du efterhånden godt inde i vinens uendeligt forgrenede verden og har måske endda – ved selskabelige lejligheder – et par enkelte kloge ting at sige om jordbundsforhold, fermenteringsbeholdere og biodynamiske månefiksfakserier.

Vi mangler dog at dykke ned i særligt ét emne, hvis du for alvor vil kunne begå dig på de smartere etablissementer i brokvartererne, Agger eller på Møn. Og eftersom det ikke ser ud til, at naturvin bare er et modelune – ligesom internettet og mælkekartoner heller ikke var det – vil det alligevel snart være allemandsviden at kende til de grundlæggende principper bag begrebet maceration carbonique (ja, lad os bare udtale det med lidt fransk schwung).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"MODERNE TIDER
14. januar 2023"

Mig bekendt er vi nået til 12. januar,
Og så vil jeg uanset modernitet frabede mig at vi er De's

erik pedersen, Elise Berg og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar