Et liv er forbi: Selv når eventyrene til Hongkong og Grønland blev farlige, nægtede han at sænke farten

Som ung måtte Tom Olsson forsvare sig mod rasende sømænd og en arrig isbjørn. På plejehjem lagde han vilde planer for de rejser, han skulle på, når han ’kom ud’
Som ung måtte Tom Olsson forsvare sig mod rasende sømænd og en arrig isbjørn. 
På plejehjem lagde han vilde planer for de rejser, han skulle på, når han ’kom ud’

Privatfoto

Moderne Tider
21. januar 2023

Man skulle være hurtig, hvis man ville følge med Tom Olsson. Både bogstaveligt talt, fordi han altid gik med hastige skridt, kørte på hundeslæde over indlandsisen i susende fart, red på heste i fuld galop og sejlede kapsejlads over bølgen blå. Men også i overført betydning var han et menneske, der aldrig stod stille. 

Tom Werner Olsson blev født på Frederiksberg i 1943 under besættelsen og fik en kaotisk start på livet. Hans mor var aktiv i modstandsbevægelsen, og familien måtte flygte i eksil til Sverige. Senere blev han sendt væk hjemmefra på katolsk kostskole i Roskilde, og det var ikke en periode, han senere brød sig om at tænke tilbage på. Det var en tid med kæft, trit og retning, og resten af livet kørte han i en stor bue uden om Roskilde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her