Stambord
Læsetid: 5 min.

Et opgør med »pincetmadens præstationskultur« er undervejs. Er det enden på ’fine dining’?

Den krukkede ’fine dining’-kultur får forskærerkniven i denne tid, både i populærkulturen og på virkelighedens restaurantscene. I fremtiden vil vi bede om mere nøjsom og ærlig mad
Den krukkede ’fine dining’-kultur får forskærerkniven i denne tid, både i populærkulturen og på virkelighedens restaurantscene. I fremtiden vil vi bede om mere nøjsom og ærlig mad

Nadia Schlosser

Moderne Tider
28. januar 2023

Der står han, køkkenchefen. Som en kuldslået madprofet i sit grafitgrå, minimalistiske køkkenunivers. Foran sin menighed af pengevulgære madignoranter og madfanatikere. Og med en brigade af præstationsstørknede kokke, der med pincetter og flammekastere anretter den næste spiselige billedliggørelse af kokken Slowiks barndomsminde: et braiseret kyllingelår, penetreret af en gylden saks – til minde om dengang, den unge Slowik gennemborede sin fars lår med en saks for at undgå, at familiens taco-tirsdag endte i et fordrukkent voldsorgie. Og det hele bliver værre, som middagen i det gastroinfernale dødsunivers skrider frem, skal jeg hilse og sige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Åh, det lyder godt.