Fodbold
Læsetid: 5 min.

Skakbilledet af Ronaldo og Messi fortæller os en del om kampen mellem den gamle og nye fodboldverden

Fodboldens nye magtcentrum er Mellemøsten. En dyrt betalt venskabskamp, en auktion og en Louis Vuitton-reklame er nogle af beviserne

Dagen før åbningen af VM i Qatar lagde Lionel Messi og Cristiano Ronaldo en reklame for det franske luksusmærke Louis Vuitton ud på de sociale medier. Skakbilledet er photoshoppet – de to sportsikoner var aldrig til stede samtidig.

Ruba/Backgrid/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
21. januar 2023

I december 2022 kunne den saudiske fodboldklub Al Nassr stolt meddele, at man havde købt en af verdens allerstørste stjerner, Cristiano Ronaldo. Pris: halvanden milliard kroner.

»Mens fodboldfanatikere debatterer Ronaldos spillemæssige deroute, får saudierne glæde af en af de mest ikoniske sportsfigurer, der findes. Jo, sportswashing virker,« skriver Ewan Murray i sin The Guardian-klumme.

Med andre ord: Vi får noget lækkert at kigge på, og Saudi-Arabien får ubetalelig reklame. Og det kunne de jo nok have brug for i landet, hvor mindst 147 personer blev henrettet i 2022 ifølge Den europæisk-saudiarabiske Menneskerettighedsorganisation (ESOHR).

Og så er der Lionel Messi, Ronaldos evige konkurrent. De seneste ugers rygter går på, at Al Nassrs rival i Saudi Professional League (SPR), Al Hilal, forbereder et bud på den 35-årige argentinske verdensmester, der er endnu større end aftalen med Ronaldo. 2,2 milliarder skulle beløbet helt præcist lyde på. Messi er allerede officiel turistambassadør for Saudi-Arabien, og med et eventuelt køb vil landet stå særdeles stærkt i kampen om at blive værter for VM i fodbold i 2030.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Bo Kampmann Walther

"Den gamle verden er stadig nummer et"
citat fra artikel

Mon dog ? .... jeg er nu ikke så sikker.

Både MbS og emiren af Qatar gør stort set, som det passer dem -
herunder myrde og fængsle de mennesker, der vover at tale dem imod,
og arbejde fattige mennesker til døde i ulidelig varme.

Money talks.