Brevkassen: Min magre søn vil være en overvægtig tiktokker til fastelavn. Er det fatshaming?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Moderne Tider
4. februar 2023

Min søn på 12 år vil gerne være en tiktokker ved navn Yasin Cengiz til fastelavnsfesten i fritidsklubben. Det er – viste min søn mig, da jeg ikke lige umiddelbart kendte Yasin Cengiz – en overvægtig fyr i en stram, hvid T-shirt og med et dollartegn hængende om halsen. Yasin Cengiz’ talent er, at han danser en slags mavedans, som på imponerende vis får hans krop i vibration, hvilket skaber en komisk effekt.

På sin vis tænker jeg, at det kan blive en sjov udklædning. Men min søn er tynd, tangerende det magre. Og mit spørgsmål er, om man overhovedet kan gøre den slags i dag. Eller om det er fatshaming?

Efter at have set cirka ti af Yasin Cengiz’ videoer føler jeg mig overbevist om, at hovedpersonen selv ville synes, at det var sjovt. Men der vil jo være børn, pædagoger og forældre i klubben, som slet ikke ved, hvem han er – og som bare ser min søn med en stor sofapude på maven.

— Faren

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frederik Schwane

Den eneste der gør det til fat-shaming, er vel dig, der ikke forstår, at din søn kan have en fed person som idol/forbillede.

Rasmus Kristiansen, erik pedersen, Inger Pedersen, Jonathan Frosten, Torben Kjær Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar