Et liv er forbi: Han havde omsorg for selv den mindste frikadelle

Efter nogle år i en grønlandsk bly- og zinkmine vendte John Malmer tilbage til Fyn. Herfra skabte han et stort madfællesskab på Facebook, der var renset for brok, men fyldt med gode madfiduser såsom brændende kærlighed med jordbærsyltetøj

John Malmer var en flot fyr, ikke et hårstrå sad forkert, og på hans fingre skinnede ringe af guld.

Privatfoto

Moderne Tider
11. februar 2023

Diskussioner på Facebook har det med at ende i en masse vrede, og det var ikke den slags verden, som John Malmer ønskede sig, så han skabte sin egen.

Som administrator for facebookgruppen ’Køkkenhygge’ skrev han dagligt godmorgen og godnat til de 3.000 gruppemedlemmer, han delte billeder af sine måltider og strøede om sig med gode tips til for eksempel sprøde svær (læg stegen med bunden i vejret og lidt vand i bradepanden i første del af stegningen), skinkesalat (brug en stavblender) og æbleflæsk (anvend kun nogle enkelte friske æbler og så ellers æblemos fra Rema).

John Malmer var et åbent menneske, der gerne delte ud af sin hverdag og viden og ydede stor omsorg for andre – inklusive de øvrige ’Køkkenhygge’-medlemmer. Når folk nævnte mærkedage, skrev han dem ned og krydrede sine opdateringer med opfordringer til at ønske Britta tillykke med hendes søns 22-års fødselsdag og den slags. Medlemmernes billeder af selv den mindste frikadelle og mest ydmyge tallerken suppe blev omfavnet med kommentarer som »mums«, »ser godt ud« eller »herlig mad«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Fin nekrolog

Else Mortensen, Tina Peirano og David Zennaro anbefalede denne kommentar