NBA
Læsetid: 8 min.

Det er slut med at buhe af de lange europæere

NBA befinder sig i en ny guldalder – takket være et slovensk vidunder og en masse andre spillere fra den anden side af Atlanten. I Europa er man nemlig gået tilbage til spillets rødder
23-årige slovenske Luka Dončić har braget igennem i NBA – og han er et godt eksempel på, hvad de europæiske spillere gør anderledes end amerikanerne.

23-årige slovenske Luka Dončić har braget igennem i NBA – og han er et godt eksempel på, hvad de europæiske spillere gør anderledes end amerikanerne.

Chris Young

Moderne Tider
18. februar 2023

Da NBA-holdet New York Knicks i 2015 valgte Kristaps Porzingis i årets draft – altså der, hvor de amerikanske basketballhold hverver nye spillere – blev den 220 centimeter høje lettiske spiller mødt med buhråb fra de lokale fans i Barclays Center-arenaen i Brooklyn.

»Dette er det værste, jeg nogensinde har oplevet som Knicks-fan. Han scorede få point i Europa, hvad skal han i NBA?« sagde en fan til New York Post.

Af scenariet, der udspillede sig dengang, kan vi udlede tre ting:

For det første, at skepsissen over for udenlandske spillere var større i den amerikanske basketballiga dengang end i dag. For det andet, at NBA-fans og -iagttagere altid har haft svært ved at forstå nogle grundlæggende forskelle på, hvordan man spiller basket i USA og i Europa. Og for det tredje, at fansene tog fejl af Kristaps Porzingis:

I løbet af sine første tre sæsoner viste han sig som en bundsolid spiller og blev New York Knicks’ store stjerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her