Brevkassen: Hvordan bliver jeg tæt med min knudemand af en bror?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. marts 2023

Jeg er i begyndelsen af 30’erne og har en bror, som er et par år yngre. Vi elsker hinanden, men er ikke tætte og har aldrig været det. Jeg er misundelig på de af mine venner, som har tætte, venskabelige bånd med deres søskende. Jeg møder en mur, når jeg spørger ind til hans privatliv, han kommunikerer som en jysk knudemand, min kommunikationsstil er oversharing is caring. Nogle gange prøver jeg at fortælle ham om for eksempel mit datingliv, det kan han slet ikke lide. Hvad er gode emner og aktiviteter, jeg kan lave med min bror, så vi kan blive venner?

— Følelsesmennesket

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Glem det!

Der er forskel på DIT ønske om og definition af nærhed - og så bror knudemands do.
Du vil åbenbart gerne dele dit datingliv - jeg vil gætte på, det (fuldt forståeligt for mig) rager ham langsomt - det lyder mere som venindefnidder...

Og hvad er det, der gør, at du tænker, du har retten til at overrule hans privatsfære?

Måske er HANS definition af nært søskendeforhold bare det at ses til jul, påske og pinse - og derudover et postkort fra ferien?
Eller mindre?

Jeg spø'r - ved det ikke.
Men måske kunne det være en god ide for dig ganske simpelt hen bare at spørge ham?

erik pedersen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Jeg liker Mikkel Vuorela’s svar

Kim Haagensen

Kære Lærke, knudemanden er formentlig i langt større kontakt med sine følelser end du aner. Det er sandsynligvis følelserne og følelsernes vold, der skaber knuderne. Derfor handler det for spørgeren om at lirke døren ind til de snærende følelser en lille smule op ad gangen. Give plads og fortrolighed. Lytte og forstå,

Søren Kristensen

Alene det at du opererer med - og accepterer hos dig selv - et begreb som du kalder "oversharing" forklarer måske hvorfor dit projekt - med at knytte tættere bånd til din bror og måske også andre, hvad ved jeg? - er mere end hvad han sådan lige er parat til. "Oversharing" minder jo lidt om overdooing eller overreacting - på dansk: at overgøre eller overreagere, som betyder at gøre for meget. I hans øje kan det derfor være du ikke bare gør for meget, men også ligefrem er for meget. Så prøv evt. i stedet for altid at være eller gøre "for meget" at gøre mindre og måske også være lidt mindre. Det koster i hvert fald ikke noget at prøve.