Brevkassen: Min veninde er stressramt, og jeg har ikke lyst til at se hende knække sammen

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
11. marts 2023

Jeg har en tæt veninde, som de seneste fire måneder har gået rundt og lignet en galopperende stresssygemelding in spe. Hun glemmer ting, er grådlabil, arbejder konstant over, siger aldrig fra på sit job. Jeg har prøvet at snakke med hende om det, men jeg synes ikke, jeg trænger igennem. Jeg har ikke lyst til at se hende knække helt sammen, men jeg har heller ikke lyst til at overskride en grænse. Hvad skal jeg gøre?

— Mette

Svar I:

Hvis der er noget som helst godt at sige om, at stress er blevet en folkesygdom, så er det, at det er blevet aftabuiseret og så almindeligt at søge hjælp, at selv en vicestatsminister gør det og fortæller om det. Det bør nu være åbenlyst for alle, at der ikke er tale om personlig svaghed, men om strukturelle problemer. Brug det i samtalen med din veninde, for selvfølgelig skal du tale med hende om det igen. Insistér på, at hun lytter til, at du er bekymret for hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her