Sport
Læsetid: 8 min.

Inklusion, diversitet og dobbeltmoral: Formel 1 ruller igen

Med egen Netflix-serie og massiv tilstedeværelse på sociale medier har Formel 1 på få år transformeret sportens image fra kedelig og elitær til ung, inkluderende og eksplosivt voksende – så længe man ikke kradser for meget i overfladen
Allerede efter to løb ligner Red Bull en sikker vinder af Formel 1-sæsonen. Her fejrer Sergio Perez sejren ved grandprixet i De Forenede Arabiske Emirater med lidt hjulspin.

Allerede efter to løb ligner Red Bull en sikker vinder af Formel 1-sæsonen. Her fejrer Sergio Perez sejren ved grandprixet i De Forenede Arabiske Emirater med lidt hjulspin.

Ben Stansall

Moderne Tider
25. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

​​​​​En brun dreng, en sort mand og en hvid, ung kvinde stirrer skiftevis direkte ind i kameraet. En rød startlampe slukker, en Formel 1-bil accelererer, og de tre bliver blæst bagover af modvind og regn, i takt med at bilerne flyver over skærmen.

»Engineered Insanity«, står der til sidst.

Reklamevideoen illustrerer på mange måder den omfattende rebranding-kampagne, verdens største motorsport har været igennem de seneste år:

Med store mængder adrenalinfyldt content på sociale medier og buzzwords som diversitet, bæredygtighed, social ansvarlighed og »We Race As One« har fokus været på at appellere til et nyt publikum og på at ændre opfattelsen af en sport, der længe var blevet set som kedelig, elitær og afkoblet fra resten af samfundet. 

En »old boys-klub, der var fuldstændig uvidende om den digitale tidsalder«, som Formel 1’s tidligere marketingdirektør Ellie Norman beskrev den daværende tilstand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her