SERIEAlmanak

I jorden ligger alt det liv, vi endnu ikke kan se. Det klinger af forårs forventningsfuldhed

Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: jord
Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: jord

Jesse Jacob

Moderne Tider
11. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Jeg gik ud i haven ved værkstedet. På en hældning stod noget, jeg først troede var stilkede svampe. Men da jeg kom nærmere, viste det sig at være krokus. Den dag blev jeg så glad, da jeg så dem.

Det var Vår-krokus. De stod spinkle og lidt vilkårligt og så ud, som om de bevægede sig op ad hældningen. Her blandt disse krokus var forårslyset – der ellers kan virke hidsigt, nærmest skærende – så mildt. Der i morgenstunden stod de endnu lukkede, samlede med bladene oppe omkring ørerne.

De havde fundet kræfterne til at skubbe sig op fra jorden og stod nu som en del af jordens forårskor. Hen ad frokosttid åbnede de sig, nærmest med åbne arme, nej, med åbne munde, og tog en kæmpe solslurk. Jeg kunne ikke lade være med at efterligne dem lidt.

Som regel er det efteråret, vi forbinder med jord. Det formuldende. Men foråret er også jordisk. Jordisk i kraft af alt det liv, vi endnu ikke kan se, og alle de kræfter, der ligger i at gro. Det klinger af forårs forventningsfuldhed, og derfor skal denne uges Almanak handle om jorden under vores fødder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Achim K. Holzmüller

... og hvad betegner du denne jord, muldvarpen slæber til overfladen?
Er den ikke den bedste af slagsen der findes på stedet?