SERIEAlmanak

Man kan nemt tænke, at urter er nuttede og uskyldige. Men de er meget mere end det

Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: urter
Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: urter

Jesse Jacob

Moderne Tider
1. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er ganske snart, at de hvide anemoner ’tæpper-sig’ i skovenes og krattenes og skrænternes jordbunde.

Anemone: Den, der vandrer med rødderne, og den, der betyder ’vind’ på græsk. Der findes endda et vindmåleapparat, som kaldes et anemometer og bruges af meteorologer til at studere vejrmønstre.

Anemone: dystre vejrmønstre og alle dem, der må vandre.

Jeg befinder mig i skrivende stund i det vestjyske, og her er anemonen ikke så almindelig som i øst. Derimod leder jeg efter en vårkobjælde – den skulle efter sigende være så yndig og særlig for de magre og lysåbne jordes blomster. Men eftersom den slags landskaber mister plads, er vårkobjælden nu sjælden og truet.

Fælles for anemoner og vårkobjælder er ikke kun, at de kan betragtes og tolkes som tegn på denne viltre, ubærlige tid. De er også yndige ledsagere – bløde og saftige og kraftfulde. Og så er de urter – denne uges Almanak skal derfor handle om urter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her