Fodbold
Læsetid: 5 min.

Bliver Manchester United til Qatar United? »Hvis emiren vil have det, så sker det«

Manchester United er til salg, og stenrige investorer fra Qatar har meldt deres interesse. Menneskerettighedsorganisationer råber vagt i gevær – og så er der dem, der frygter, at The Red Devils bliver lige så uduelige som Paris Saint-Germain
Newcastle, som ’The Red Devils’ slog i Carabao Cup-finalen i slutningen af februar, er allerede på saudiske hænder.

Newcastle, som ’The Red Devils’ slog i Carabao Cup-finalen i slutningen af februar, er allerede på saudiske hænder.

Hannah McKay

Moderne Tider
18. marts 2023

Fredag den 17. februar smed Sheik Jassim bin Hamad al-Thani, bestyrelsesformand i en af Qatars største banker og søn af en tidligere premierminister, et bud på bordet. Den amerikanske Glazer-familie havde nemlig sat den traditionsrige Premier League-klub Manchester United til salg, og ifølge Hamad al-Thani er det på tide, at The Red Devils vender »tilbage til fordums storhed og ære«.

Glazer-familien har angiveligt modtaget flere tilbud i omegnen af 35 milliarder kroner. Lige i underkanten, for ifølge de amerikanske ejere bør der investeres massivt i ikke bare det legendariske stadion, Old Trafford, men også træningsanlægget Trafford Training Centre trænger til et ansigtsløft.

Et af de andre bud kommer fra den britiske rigmand sir Jim Ratcliffe, ejer af kemivirksomheden Ineos. Et tredje er fra Elliott, et amerikansk investeringsfirma.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her