Mere stress og flere oversvømmelser: Sådan bliver Danmark verdens rigeste land

Det kan have omkostninger at opretholde den danske velstand. I anledning af denne uges præsentation af en ny finanslov bringer vi her tre eksempler på, hvordan den enkeltes ulykke kan være til stor gavn for bruttonationalproduktet

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
25. marts 2023

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående, satiriske udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed og andre snærende bånd.

Simon er gået ned med stress = Danmarks bnp stiger

Værdi for bruttonationalproduktet: 10.500 kroner

De seneste måneder har Simon haft travlt på sit arbejde i kommunikationsenheden i Skattestyrelsen. Han har siddet i lange møder om styrelsens nye kommunikationsstrategi og har været nødt til at bruge aftenerne på at svare på mails, mens han oftere og oftere har ligget søvnløs om natten. For to uger siden meldte han sig syg med stress.

For Simon er det en ulykkelig situation. Han føler sig helt tomt indeni. Men for samfundsøkonomien er det en anden sag. Simon går nemlig til psykolog og betaler 1.500 kroner for hver konsultation, hvilket bliver til en del tusind kroner i løbet af hans sygemelding på syv uger. 10.500 kroner, faktisk. Der er selvfølgelig en nedgang i Simons egen produktivitet, men han tæller stadig som et årsværk i styrelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er smaddersmart. Snart kan vi købe hele verden..

Sven Elming, Alvin Jensen, Mette Johansson, David Zennaro og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Og så skal der bruges endnu flere penge på våben for at nå de 2 pct.
Vi kunne også lade noget mere aktivitet gå under radaren, som i Italien, og vupti så har vi nået de 2 pct.

Alvin Jensen, Mette Johansson og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Rune Raahauge Henningsen

God og sjov pointe, der faktisk bør tages meget alvorligt i en tid, hvor vi bakser med at bekæmpe inflation og samtidig undgå kollaps for store finansielle institutioner og længerevarende recession ved at øge produktiviteten gennem øget arbejdsudbud. Samtidig river vi os udenrigspolitisk i håret over, at de økonomiske sanktioner mod Rusland ikke virker helt efter hensigten overfor en økonomi, der indtil for lidt over et år siden havde Europa og EU som primær handelspartner, men som målt alene på BNP fremstod som mindre end den tyske økonomi. Hvis et formelbaseret mål for økonomisk styrke eller tyngde giver utroværdige eller ligefrem absurde resultater, så bør man overveje om det er formlen, der skal kigges nærmere på og nuanceres.

Thomas Corydon, Inger Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

I glemmer biluheld. Et godt biluheld giver virkeligt meget arbejde til en masse mennesker - ambulanceredere, sundhedspersonale, mekanikere, politi, ...
Stop saltningen af vejene om vinteren, øg hastigheden på vejene.

Thomas Corydon

HVAD SKAL VI GØRE VED DET ? - vække den tungt sovende Folkeånd i salig Grundtvigs navn og/eller gøre hvad?

(obs. det skal lige her indledningsvis - til INFORMATIONS DEBATREDAKTION nævnes - at nogle af de følgende spareforslag falder godt i tråd med den satirisk mente spareforslags-debat, denne redaktion allerede har igangsat.......)

Men altså for at gå direkte til ondets råd - KUNNE man så ikke privatisere de skamløse politikere - lade dem smage noget af deres egen medicin ?.....
Rent praktisk opretter man af konkurrencehensyn TO forretningsministerier - noget i retning af Retsforbundet´s (nu hedengangne) ånd?....Disse to - forhåbentlig regeringsduelige - forretningsministerier konkurrerer så indbyrdes om at tjene HELE Danmarks samlede ve og vel BEDST - også kaldet almenvellet.....(?)
Der kan virkelig også spares noget på indførelse af BORGERLØN, som vi - som sagerne tegner til at blive i fremtiden - alligevel bliver nødt til at indføre - simpelthen for at arbejde os ud af de kaotiske tilstande, der helt sikkert vil komme.
Så til nogle mere - her og nu - spareforslag, som også virkelig vil batte noget:
Annullere ordren på F35-kampflyene - selvfølgelig med sparehensyn som grund. Amerikanerne og danske Therma (meget aktuel forøvrigt mht. megen moralsk anløben våbeneksport) bliver nok møgsure, men det er skam nødvendigt da vor økonomi brænder på og velfærdsstaten skal reddes. I stedet køber vi de svenske Grippen JAS fly til en slik (i forhold til F35) - men allerbedst er måske bare at lease os ind hos svenskerne? - både hvad angår U-både og fly ?.
Luksusskat må jo nødvendigvis indføres, hvis der bare skal være skyggen af mulighed for at udjævne uligheden - det siger sigselv.
Her til sidst foreslår jeg naturligvis store anlægprojekter bliver skrottet - her tænker jeg især på Lynetteholmen og Advedøre-øerne (begge projekter vistnok udtænkt af Lars Løkke Rasmussen)
Jamen - god sparelyst og god påske ! - og fred her på jord og i menneskets sind !
Thomas Corydon
passioneret pensionist
(efternavn båret i 72 år - ikke i familie med Bjarne)