Palle Sundahl kunne krejle sig til det meste – også sin egen kiste

Ved autoværkstedet i Kauslunde var der altid en god handel at lave med Palle Sundahl – også efter hans førtidspension. Han fandt glæde i forsamlingshusmiddage, pasning af børnebørn og et godt tilbud på smør

Privatfoto

Moderne Tider
18. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Palle Sundahl kort tid efter sin 50-års fødselsdag blev tildelt førtidspension på grund af en lungesygdom, fandt han hurtigt derefter en marksten, som skulle blive til hans gravsten, og aftalte med den lokale stenhugger, at han selv kunne udforme den i stenhuggerens lokaler. Og da hans barnebarns kammerat mange år senere havde været i praktik hos en ligkistemager og fik en hvid kiste som afskedsgave, slog han til. Knægten skulle jo ikke bruge den til noget, det skulle Palle Sundahl nok snart, og så kunne man altid gøre noget ved den kedelige hvide farve.

Få år efter at han i 1996 lavede gravstenen, blev Palle Sundahls hustru, Bodil, syg med en tumor i hjernen. Han passede hende i hjemmet i Båring på Vestfyn i to år, mens han afsøgte alternativer til den behandling, som sundhedsvæsenet kunne levere. Han undersøgte mulighederne for en kur i Tyskland og kørte hende til nabobyen Ejby, hvor der var en kineser, der måske havde en løsning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her