Retten til ikke at blive forstået

Transpersoner lider den dobbelte kranke skæbne enten at blive udstødt eller at blive udsat for forståelse
Donald Trump ønsker at straffe læger, der medvirker til kønsaffirmerende behandling af unge under 18, og han ønsker at stoppe det »vanvid«, som han mener blev opfundet af den radikale venstrefløj for et par år siden.

Donald Trump ønsker at straffe læger, der medvirker til kønsaffirmerende behandling af unge under 18, og han ønsker at stoppe det »vanvid«, som han mener blev opfundet af den radikale venstrefløj for et par år siden.

Cristobal Herrera-Ulashkevich/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
11. marts 2023

I et nyligt afsnit af den amerikanske podcast Conspirituality har værten besøg af kunstner og journalist Beau Brink. Afsnittet handler om transpersoner, og den trækker på Brinks egne erfaringer som LGBTQ+-aktivist. I podcasten præsenterer Brink og værten dele af et omfattende arbejde, der afdækker, hvordan det aktuelt står til med muligheder og rettigheder for transpersoner (på Brinks hjemmeside kan man læse med over skulderen på de første 20-30 artikler, bøger og rapporter).

Og der viser sig et dystert billede.

Det er på en måde overraskende (og så alligevel ikke), at Donald Trump i sin kampagne for genvalg i 2024 mobiliserer på baggrund af transfobiske udsagn og forslag. Trump ønsker at straffe læger, der medvirker til kønsaffirmerende behandling af unge under 18, og han ønsker at stoppe det »vanvid«, som han mener blev opfundet af den radikale venstrefløj for et par år siden, om at man kan være født med det forkerte køn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er nok rigtigt.
For nogle er det bare så svært at lade emner ligge uden at forsøge at forstå eller føle sig provokeret af at være blank.
Det må vi så forsøge at lære.

Kristian Knudsen

Vi kan operere og korrigere... at tro man ka forstå er i sig selv en misforståelse.... om det misforståede visuelle møde med andre ka være udtryk for indskrænket evne til empati.. er nok tilfældet.. Det skønneste vil være hvis man ka være sig selv og se lige så mærkelig ud som man er skabt.