Skolestart
Læsetid: 11 min.

Sigurd gik i børnehaveklasse to gange. Første gang var en »katastrofe«

I regeringens udspil til finansloven er der sat penge af til at gøre det nemmere for børn at starte senere i børnehaveklasse. 15-årige Sigurd Ro Langhoff er en af de elever, som formentlig havde haft godt af at blive skoleudsat

Sigrid Nygaard

Moderne Tider
25. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Hans hår er helt forfærdeligt,« siger Louise Langhoff Koch og rusker op i sin søns mørke hår, der dækker hans ører som en tung hjelm.

»Jah, det er blevet for langt,« medgiver 15-årige Sigurd Ro Langhoff mumlende og kaster med nakken for at få pandehåret tilbage på plads.

Han har lige fået fri fra skole og sætter sig ved køkkenbordet, hvor hans mor har dækket op til eftermiddagskaffe med bastognekiks, macipanpåskeæg og saft.

Om lidt skal de til frisøren. Sigurd skal klippes, fordi han skal spille hovedrollen og helten i en kortfilm, som han og nogle andre fra 8.y på Christianshavns Døttreskole skal lave i morgen.

Sigurd Ro Langhoff kan godt lide at gå i skole. Yndlingsfagene er dansk, historie og samfundsfag, og det er også de fag, som hans lærere siger, at han er bedst til, fortæller han og smiler lidt forlegent.

»Jeg fik 10 til min danskprøve. Og så har jeg fået 10 og 12 i nogle af mine danske stile,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her