En taknemmelig hjemløs er den perfekte vare

Der er næppe noget mere rørende end spontan filantropi. Der er næppe heller noget mere lukrativt
I populære film på sociale medier forærer folk penge til hjemløse, som dog også ofte skal belæres: De skal tro på sig selv eller, fornemmes det lige under overfladen, tage sig sammen. Det minder om logikken i Liberal Alliances valgkampagne.

I populære film på sociale medier forærer folk penge til hjemløse, som dog også ofte skal belæres: De skal tro på sig selv eller, fornemmes det lige under overfladen, tage sig sammen. Det minder om logikken i Liberal Alliances valgkampagne.

Mathias Svold

Moderne Tider
4. marts 2023

Der findes en hel genre af små film, der distribueres på medier som YouTube og TikTok, hvor generøse mennesker, som regel unge mænd, forærer penge til hjemløse og optager deres reaktion. I én af disse film har en ung mand for eksempel observeret en hjemløs flaskesamler og fundet et øjeblik til at lægge 1.000 dollar til ham med en lille seddel, hvor der står: »Du tror ikke, at du kan, men jeg tror, at du kan.«

Den unge mand stikker af uden at blive opdaget, men filmer den hjemløses reaktion, da han opdager gaven. Som tilskuer fornemmer man, at dette kunne være den dag, hvor den hjemløses syn på verden ændrer sig, og hvor han går i gang med at skaffe sig selv et sted at bo, et job, en kæreste, osv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Undskyld men kunne ikke lade være - det er da ret "sjovt" at denne artikel kommer i Information samme dag, som Information fortæller om Vanopslaghs sociale bedrageri.

Bjarne Andersen, erik pedersen, Jes Thomsen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Videoerne er klamme og så afbilleder de oven i købet personer, som ikke på forhånd har givet tilsagn om at medvirke i videoen.
Klamt og vammelsødt på een gang.

Bjarne Andersen, Mathias Petersen, Olaf Tehrani, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

En underlig historie om en videos tilblivelse, og hvor målet med videoen har meget lidt eller slet intet har at gøre - den sociale realitet!

Den er et udslag af det idioti som kapitalen tilbyder via sine sociale medier, - "du kan blive(vi gør dig) rig på de videoer du indsender som får flest seere og tilhængere, der vil vende tilbage og foretrække vores sociale medie over de andre, for det vi(du) bringer.

erik pedersen, Bjarne Andersen, Jes Thomsen, Eva Schwanenflügel, johnny volke og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

PS: I den verden(de sociale mediers) der er det(de ufejlbarlige) algoritmer der bestemmer hvad der tjener pengepungen bedst.!