Han havde en fast rute forbi Horsens’ værtshuse – men første stop var altid hos mor

Jens Høgsted var ikke bleg for at give en omgang, men han rørte ikke spiritus, når han var alene. Da han blev gangbesværet, kom stamværtshusets servitricer bare hjem til ham

Jens Høgsted på sin faste plads på Den Gyldne Hest i Horsens med en obligatorisk Odense Classic og sidevogn.

Privatfoto

Moderne Tider
29. april 2023

På væggen over sin sædvanlige plads på værtshuset Den Gyldne Hest i Horsens kom Jens Høgsted op at hænge i glas og ramme sammen med teksten »Jens’ Corner«.

Den slags hyldester er forbeholdt særligt trofaste stamkunder som ham, der kom dagligt på beværtningen gennem to årtier.

Hvis Jens Høgsted ankom før klokken halv elleve, startede han med kaffe. Havde klokken slået 10.30, stod den på Odense Classic og et shot af Pure Lakrids til at skylle ned med.

Oftest blev han et par timer og sad mest og lyttede til de andre gæster, når han da ikke grinede højt af sine egne vittigheder. Andre gange satte han sig op i baren og bestilte gin, og så vidste man, at han var lidt ekstra tørstig den dag. Han var heller aldrig bleg for at hive i klokken, der betød en omgang til hele huset.

Jens Høgsteds faste forsyningsrute i Horsens gik også forbi vandhullerne Børsen og Long John. Første stop på ruten var dog hans mor, som han besøgte hver dag uden undtagelse. De fik sig en snak, og Jens Høgsted sikrede sig, at hun aldrig manglede noget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her