Det tog 84 år, før Ruth Sørensen fik lov at være sin egen – og gå i røde kjoler

I det vestjyske blev Ruth Sørensen opfostret med jantelov og forestillingen om, at kvinden skulle kende sin plads. Men i sine sidste år realiserede hun sig selv
Ruth Sørensen i sin yndlingsfarve.

Ruth Sørensen i sin yndlingsfarve.

Privatfoto

Moderne Tider
22. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Ruth Sørensens mand, Henrik, døde på plejehjemmet efter længere tids sygdom, gik hun ud og købte en masse rødt tøj. Henrik havde aldrig kunnet lide farven, men hun elskede altså røde kjoler.

I det meste af sit liv havde Ruth Sørensen udfyldt kvindens traditionelle rolle og sat sine egne behov sidst. Men nu, hvor Henrik ikke var mere, skulle der ske noget. En dag i 2014, da hun var 85 år, satte hun sig bag computeren og begyndte at skrive sine erindringer, I gode som i onde dage. Det blev til godt 250 sider.

Men hvor de fleste erindringer handler mest om skribenten selv, ville Ruth Sørensen først og fremmest fortælle historien om, hvilken »klippe af ro og selvtillid«, Henrik havde været – og hvorfor han på grund af blandt andet depression og alkoholisme på et tidspunkt holdt op med at være det.

Ruth Sørensen døde den 12. februar 2023. Og nu, hvor hun skrev sine egne erindringer for at give »et sandt og ægte billede« af sin mands liv, er det på sin plads at fortælle hendes historie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her