Brevkassen: Min mand køber konventionelle koteletter

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Moderne Tider
27. maj 2023

Min mand købte forleden en pakke med marinerede konventionelle koteletter og nogle spareribs, så vi kunne fejre forårets og sommerens komme ved at lave mad på vores nye grill. Jeg køber selv økologisk og er stor modstander af konventionel opdræt af grise, men har for lang tid siden indstillet mig på, at jeg ikke skal blande mig i andres vaner og forbrug, når det kommer til dyrevelfærd, miljø og klima. Men gælder det også min mand? På den ene side bliver det helt uudholdeligt, hvis vi hele tiden vil gå og lave hinanden om, men på den anden side virker det også forkert ikke at sige noget.

økologitilhængeren

Svar I:

Jeg har mange holdninger til, hvad der skal i indkøbskurven. Både i forhold til dyrevelfærd og økologi og tykkelse på toiletpapiret og fedtprocent i yoghurten og whatnot.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Jøsses!

Hvis du og din mand ikke kan tale sammen om en kotelet - færdigmarineret og økologisk eller ej - så vil jeg ønske jer held og lykke med at håndtere de samtalepunkter/uenigheder/konflikter/forskellige livsanskuelser, I ufravigeligt vil rende ind i løbet af de næste mange år :-)

Har I børn?
Jeg spø'r bare...
Bare vent!

Freddie Vindberg, Flemming Kjeldstrup, Rasmus Kristiansen, Povl Clasen og Torben Kjær Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming Kjeldstrup

Du finder 2-3 billeder taget inde på en konventionel svinefabrik.
Så kører i en tur i det gode vejr ud forbi en frilands grisefarm. Der kan man holde længe og kigge på de kloge dyr der hygger sig.
Vis din mand billederne fra fabrikken og spørg, hvad han synes. Så er den sag ordnet.
Man skal være et ualmindeligt grusomt menneske for stadig at ville købe fabrikskød efter at have nydt synet af frilandssvin der har det godt!

Else Marie Arevad, Freddie Vindberg og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Men nu, det gør han aldrig, aldrig mere... :)

For øvrigt - Jacob Jensen vil inden sommer indgå en politisk aftale, der forbedrer dyrevelfærden i landbruget - har han udtalt!