Analyse
Læsetid: 4 min.

Der er en del ambitioner, men få konkrete løsningsforslag i regeringens udenrigspolitiske strategi

Regeringen slår i sin nye udenrigspolitiske strategi fast, at Danmarks visioner for alt fra Ukraine og migration til industripolitik skal opnås med EU som bærende platform. Dog står der intet om, hvordan der sikres europæisk enighed om denne linje
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer regeringens udenrigspolitiske strategi på Københavns Universitet.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer regeringens udenrigspolitiske strategi på Københavns Universitet.

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
20. maj 2023

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede tirsdag i denne uge regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi – en strategi formet af krigen i Europa, geopolitiske spændinger og et gryende opgør med frihandel. Den leverer en analyse af verdens tilstand, men sjældent bud på konkrete løsninger. Det til trods er det tydeligt, at det er gennem EU, at Danmark vil udfolde sine udenrigspolitiske ambitioner. NATO står også centralt – som »en hjørnesten« for dansk sikkerhed – til gengæld fylder det multilaterale spor forsvindende lidt, og FN er næsten fraværende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Graversgaard

Er Libyen krigen glemt? Vi er mange som ikke glemmer.
https://kritiskrevy.solidaritet.dk/2023/03/15/euroimperialismen-klar-til...

Jesper Johannsen

"en analyse af verdens tilstand"

Set med vestens perspektiv og fordel. Sædvanen tro. Intet nyt i det perspektiv. Hvis ikke verden som helhed inddrages er det ikke meget værd. Og bliver bare mere af det samme. Dog med den forskel, at resten af verden ikke vil være med længere. Det er vist ikke rigtig gået op for den danske udenrigsminister.

F.eks. en ny plan for Afrika. Det bliver Afrika vist glade for. Udenrigsministeren er forsat af den mening Kina sender det afrikanske kontinent i en gældsfælde og at vesten, herunder Danmark er de gode og kun vil gøre godt for de stakkels afrikanere med vores ulandsbistand. Jeg tror ikke rigtig afrikanerne gider høre på det længere. For den vestlige bistand er mest gået ud på at skaffe billige råvarer fra Afrika og intet andet.

Til forskel fra før i tiden kan alle, også afrikanerne, i dag søge oplysning på nettet over verdens tilstand og dermed få et mere retvisende billede end det de før måtte nøjes med. Nemlig det vi fortalte dem.

Flemming Sørensen og John Graversgaard anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Opgør med hvad for en frihandel? Hvis jeg køben en dims på nettet til 29 kr. fra et land udenfor EU, kommer den med en regning på et par hundrede kroner i told og gebyr fra Toldstyrlesen, samt en stor set uigennemførlig vejledning i hvordan du kan (hvad du sikkert ikke kan) forudbetale din told, så du slipper for det enorme gebyr.