SERIEAlmanak

Græsplænen rummer et stort potentiale – men vores æstetiske idealer står i vejen

Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: græsplænen
Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: græsplænen

Jesse Jacob

Moderne Tider
6. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Min skriveudsigt er en gammel fæstningsvold, der rejser sig og strækker sig foran vinduet. Med foråret er græsset groet, og vinden får det til at bevæge sig som manken på en hest. Voldene giver lidt læ, og på skrænterne kan man lune sig lidt. Her flokkedes krokus, så skilla, og så violerne for et par uger siden. Nu rejser mælkebøtter og røde tvetænder sig med græsset.

Det er mit første år herude, og voldenes græs-skrænte-plæner overrasker mig netop nu. Når jeg går tæt på, kan jeg også se skovmærke, kløver, en snerre-art, fuglegræs, vorterod, vejbred, korsknap, guldstjerner, og hvad der må være en art ærenpris. Og langs kanterne til en brostenstrappe, og mellem stenene her, vokser nogle spinkle og yndige roset-springklapper.

Der er sikkert mange flere planter i denne voldanlægsbotanik – nærmest en salsa mellem skovkant, vejbred, græsland og eng. Gamle og nye jorde fra forskellige steder samlet til et nyt sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Viggo Okholm

Tak for dette indlæg, så jeg venter lidt med at slå vores lille græsplæne :)

Nova Lone Jespersen, Flemming Kjeldstrup, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Steen Voigt anbefalede denne kommentar
Flemming Kjeldstrup

Du er så heldig at bo i byen.
Herude på landet regner det ned med kvælstof og ammoniak i en grad så der kun står mælebøtter. Algefjerningsfirmaerne og landmændene har en fest.

Nova Lone Jespersen, søren ploug og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Flemming Kjeldstrup

*Mælkebøtter.
(Jeg bor i midtjylland omgivet af monokultur).