Cykling
Læsetid: 7 min.

Historien om Giro d’Italia er fortællingen om Italien

»I Tour de France er det rytterne, der skaber dramaet. I Giroen skal arrangørerne nok selv sørge for det,« har Brian Holm sagt. Verdens hårdeste og smukkeste etapeløb afgøres næste uge, hvor bjergene og det voldsomme vejr synes at garantere drama til det sidste
Toscanas Gino Bartali i front i Giro d’Italia i 1938. I et splittet Italien personificerede han det landlige syd i konstant rivalisering med Fausto Coppi fra det nordlige Piemonte.

Toscanas Gino Bartali i front i Giro d’Italia i 1938. I et splittet Italien personificerede han det landlige syd i konstant rivalisering med Fausto Coppi fra det nordlige Piemonte.

AFP/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
20. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Årets Giro d’Italia har foreløbig været lige så uforudsigeligt og dramatisk, som når det er bedst. Herhjemme trak det naturligvis overskrifter, da først Mads Pedersen og siden Magnus Cort med etapesejre kørte sig ind i den eksklusive klub af ryttere, der har triumferet i de tre Grand Tours, Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. Af danskere har kun Jesper Skibby bedrevet det før dem.

Men i udlandet fik den førende Remco Evenpoel endnu større opmærksomhed, da han rejste hjem på grund af coronavirus på løbets første hviledag. De fleste ærgrede sig over afskeden med den lyserøde førertrøje, men begivenheden blev også mødt med skepsis visse steder. Enkelte antydede ligefrem, at belgieren – der havde vist formnedgang dagene forinden – brugte en positiv coronatest som undskyldning for at undgå nederlag i de kommende bjergrige dueller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her