Biodiversitetskrise
Læsetid: 13 min.

Kig på hasselmusen og perlemorssommerfuglen: De fortæller en større historie om udviklingen i Danmarks natur

Det er gået tilbage på stort set alle områder i Danmarks natur bortset fra et enkelt: Vi har fået mere viden om tilbagegangen. Information har fulgt arbejdet med den officielle liste over truede arter i Danmark

En stor del af de danske billearter findes kun i urørte skove med gamle træer. Det er også her, man finder billesamler Palle Jørum.

Frederik Danielsen

Moderne Tider
13. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Emil Bjerregaard sætter en lille æske med en sommerfugl foran sig.

Han læner sig ind over bordet og betragter den orange dagsommerfugl, som er fastgjort med en tynd nål i bunden af æsken.

»Hvis man kigger her,« siger han og sætter forsigtigt spidsen af sin pegefinger ved sommerfuglens vinge. Han lader den følge rundt langs vingens kant, hvor et mønster af hvide trekanter lyser op.

» … så ligner det pilespidser. Men hvis man så kigger længere inde på vingen, så har den pletter. I alle mulige størrelser.«

Han flytter fingeren.

»Og hvis man kigger på sommerfuglen langt fra, så ligner det faktisk en smiley.«

Emil Bjerregaard sidder ved et bord på Zoologisk Museums sommerfuglesamling, hvor han ved siden af sine studier arbejder frivilligt med at katalogisere dagsommerfugle. I bunden af æsken ligger en lille seddel med navnet på den truede art: rødlig perlemorssommerfugl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her