Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Hans Peder Schmidt gik til livet med et smil – men med 1990’erne kom alvoren

Han ville ikke være landmand som sin far, til gengæld var Hans Peder Schmidt god til mennesker. I sine sidste år fandt han sig til rette på et plejehjem med LGBT+-profil, hvor han trænede flittigt og gerne tog sig en joint til at slappe af på
Han ville ikke være landmand som sin far, til gengæld var Hans Peder Schmidt god til mennesker. I sine sidste år fandt han sig til rette på et plejehjem med LGBT+-profil, hvor han trænede flittigt og gerne tog sig en joint til at slappe af på

Privatfoto

Moderne Tider
27. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Til Hans Peder Schmidts bisættelse var hans søstre ikke i tvivl.

Der skulle spilles »What a Wonderful World«, når folk kom ind i kirken. Sangens optimistiske, håbefulde stemning passede til deres brors positive livssyn. Og selv om hans død havde været pludselig og voldsom, var bisættelsen fyldt med mennesker, og med tårer og latter ligeligt fordelt. Nok endda mest latter. For Hans Peder Schmidt elskede at lave sjov. Blandt familie og venner var han især berygtet for sine evner udi telefonfis. Han kunne lave sin stemme om til ukendelighed – for eksempel dengang han bildte sin golfspillende søster ind, at han var journalist og ville lave en stor forsidehistorie om hende, fordi hun havde vundet en golfturnering.

Også når livet blev mere alvorligt, kunne han bedst lide at gå til det med et smil. De ting, der var svære, gled han helst lidt let hen over. Det kunne godt gøre det svært for ham selv og hans nærmeste at håndtere de problemer, der dukkede op hos ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her