Brevkassen: Min far overvåger mit strømforbrug

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. september 2023

Jeg deler et moderne kolonihavehus med min far 50/50. Han er snart 70 år – typen, der drikker god rødvin, gemmer emballage og går op i at spare. Energikrisen har fået ham til at gå voldsomt op i strømforbrug, og han er nærmest afhængig af sin strøm-app. Han følger elpriserne 24-7, vasker på bestemte tidspunkter og taler ufatteligt meget om strømforbrug.

Selv er jeg mor til tre og har et heftigt liv kørende med work-life-balance, hamsterhjul og så videre. Jeg har ikke tid til at tjekke, om jeg skal tænde opvaskeren klokken 18 eller 20 – jeg skal bare have vasket op.

Nu er min far så begyndt at overvåge vores strømforbrug, når vi er i kolonihaven. Han følger med og beder anklagende om redegørelser for vores forbrug. Han slukker også konstant for al strømmen i huset, så der ikke kan opbevares mad og is m.m. Jeg har tilbudt at betale for det samlede strømforbrug for at få ham til at stoppe, men det har han takket nej til. Det føles så grænseoverskridende, at jeg slet ikke har lyst til at være der. Hvad stiller jeg op?

– En i øvrigt meget klimavenlig datter

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det lyder en anelse træls..
Når du nu hartilbudt at betale... Har du overvejet, om han er begyndende dement?

Og ja - Hvis I ikke kan nå sammen, må du jo holde dig væk fra kolonihavehuset. Du skal ikke regne med at kunne forandre din far, selv om han rent rationelt burde kunne tænke logisk i en alder af knapt 70.

Det er HANS ret IKKE at ville eller kunne møblere om i øverste etage!
Og DIN ret at forholde dig til hans rigide tilgang - og herefter vælge noget andet end det fælles sommerhus.

Jeg er da tilbøjelig til at give din far ret.
Det er ikke jeres privat økonomi der er problemet her; det er klodens. Og dine børns fremtid på kloden.
Så gør som anbefalet; flyt forbruget til de tidspunkter det gør mindst skade. På klodens økonomi. Det kræver faktisk ikke så meget