Brevkassen: Min søn vil gerne være Jesus til halloween

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. september 2023

Min søn på ti år vil gerne være Jesus til halloween – med stigmata og det hele. Er det okay?

Kh en far, der selv synes, at det er topgrineren.

Svar I:

Det virker, som om børneudklædning og religiøs profanering er to af tidens helt store ideologiske kamppladser. Og normalt er jeg egentlig fortaler for, at man ikke smører sovsekulør i ansigtet på sin blegblonde purk i fastelavnsudklædningens navn – jeg har selv nogle billeder liggende, som sværter de søde barneminder til. Så nuttet er det heller ikke med syvårige i småracistisk gear.

Jesus blev nok krænget op på korset, fordi han gik imod magten i år 33. Siden da kan man imidlertid ikke helt hævde, at han eller kirken hører til blandt alverdens afmægtige. Og så længe regeringens nye blasfemilignende lov ikke er indført – det tror jeg heller ikke, den når at blive inden oktober – kan din søn passende nå at få sig et tidligt minde om spidsfindig religionskritik med. Hvad man vel godt kan sige, at det er at sætte sig selv i frelserens sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jamen, HALLELUJA! da

Er der noget galt med bare at lade yngelen klæde sig ud som det, de har lyst og har hentet inspiration til???

Jesus, Batman, Pippi Langstrømpe, Rafaels Engle, Buddha, Gorm den Gamle, den aktuelle klasselærer eller skoleleder,Trump (DER satte mit barnebarns forældre dog grænsen... :-) )

Poul Anders Thomsen

Man skal have lov til at klæde sig ud som man vil. Da jeg var barn, var jeg en gang kineser, der var intet hånefuldt over det, nærmere respektfuldt. Man klæder sig jo ikke ud som kineser som barn, fordi man ikke kan lide kinesere, det er omvendt. Man klæder sig ud som kineser fordi man er fascineret af dem og nysgerrig på deres kultur.
Det er ikke racisme.
At klæde sig ud som Jesus er bare sjovt, næste år kan man genbruge lagnet som en ble, så skal man bare huske en gul paryk og voila du er Trump.