Læsetid: 4 min.

Fra bonde over yuppie til den lille mand

Weekendavisens politiske journalist Hans Mortensen har skrevet en bog, der handler meget om Venstres identitet og meget lidt om Venstres politik
Kursskifte. På Anders Fogh Rasmussens første dag som formand for Venstre mødtes han med partisekretæren Claus Hjort Frederiksen til en frokost i Nyhavn. De erkendte, at Anders Fogh Rasmussen måtte anlægge en helt ny politisk stil: Han skulle være 'bredtfavnende' og 'resultatorienteret'. Han måtte ikke, som sin forgænger Uffe Elleman Jensen, støde frustrerede arbejdervælgere og tvivlende midterpartivælgere fra sig.

Kursskifte. På Anders Fogh Rasmussens første dag som formand for Venstre mødtes han med partisekretæren Claus Hjort Frederiksen til en frokost i Nyhavn. De erkendte, at Anders Fogh Rasmussen måtte anlægge en helt ny politisk stil: Han skulle være 'bredtfavnende' og 'resultatorienteret'. Han måtte ikke, som sin forgænger Uffe Elleman Jensen, støde frustrerede arbejdervælgere og tvivlende midterpartivælgere fra sig.

Gregers Nielsen

31. maj 2008

Det er blandt oplyste og højtuddannede mennesker en almindelig antagelse, at det er Dansk Folkepartis skyld. Det store slagsmål om indvandrere og flygtninge skulle således være skabt af Dansk Folkeparti, og hvis det ikke havde været for Dansk Folkeparti, ville vi have en 'god tone' og en 'anstændig humanisme'.

Men det fremgår af den bog om Venstres vej til magten, som Weekendavisens politiske journalist Hans Mortensen under titlen Tid til forvandling - Venstres vej til magten netop har udgivet, at en kreds af politikere i Venstre allerede i 90'erne var bevidste om, at der i udlændingedebatten var opstået en markant modsætning mellem tendenser i vælgerbefolkningen og den politiske konsensus. Partisekretæren Claus Hjort Frederiksen mente allerede dengang, at Venstre skulle satse på at udnytte den modsætning, men den daværende formand, Uffe Ellemann-Jensen, nægtede at gøre udlændingepolitikken til en politisk mærkesag ved valget i 1998. Venstre tabte som bekendt valget, Uffe Ellemann-Jensen trådte tilbage og overlod pladsen som partiets formand til Anders Fogh Rasmussen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu