Læsetid: 5 min.

Der var engang ...

Dansk Tegnefilm. Lars Jakobsen har med 'Eventyret om dansk tegnefilm' begået et vigtigt og underholdende stykke grundforskning om en populær kunstart
Dansk Tegnefilm. Lars Jakobsen har med 'Eventyret om dansk tegnefilm' begået et vigtigt og underholdende stykke grundforskning om en populær kunstart
13. juni 2008

Dansk animationsfilm har været ganske synlig gennem efterhånden mange år - både i Danmark og udlandet, hvor selskaber og instruktører som A.Film og Jannik Hastrup vækker berettiget opsigt med en forholdsvis stor produktion af gode film.

Det er selvfølgelig især tv-mediet - Danmarks Radio, som i monopolets tid bestilte og betalte for mange tegnefilm - og det statslige filmstøttesystem, der har gjort og stadig gør det muligt at lave animationsfilm i Danmark, som kan og vil noget. Og det er Den Danske Filmskole og Animationsværkstedet i Viborg, der om nogen sørger for at uddanne de talenter, som skal tegne fremtiden inden for dansk animation.

Men sådan har det ikke altid været. Historien om dansk tegnefilm tog for alvor fart i slutningen af 1950'erne og i 1960'erne, hvor Bent Barfod, Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller meldte sig på banen med deres på én gang eksperimenterende, opbyggelige og socialt og politisk bevidste film, der også formåede at være underholdende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu