Læsetid: 4 min.

Både morderen og kirurgen bruger kniven

Götz Aly sammenligner 68-generationen med sine forældre - den, der i Tyskland var med til at holde Hitler ved magten. Et kritisk selvportræt eller blot en provokation?
5. juli 2008

Det er sjældent, at man i tysk radios ugentlige udsendelse om ny politisk litteratur læser et resumé så entydigt som følgende: "Alys pamflet bidrager ikke til den historiske forståelse af de revolutionære år omkring 1968. Det er udelukkende en fortsættelse af det ballademageri, som er så kendetegnende for denne periode. Rent sprogligt er bogen mere avanceret end revolutionens forskruede kampskrifter. Hvad dens intellektuelle niveau derimod angår, hæver den sig ikke op over."

Men hvorfor denne harme? Især over for en historiker, som i det seneste år har høstet almen anerkendelse og er blevet belønnet med diverse priser for sin forskning i den nationalsocialistiske periode? Har Götz Aly med sin seneste bog Unser Kampf. 1968 endnu en gang ramt et ømt punkt i den tyske offentlighed, som så reagerer med ramaskrig og fordømmelse?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu