Læsetid: 7 min.

Negerpik, negersved, negerrøv, negerpat - og Beethoven

Det klassiske ensemble Dygong er brudt igennem konservatorieverdens osteklokke og har fundet et publikum, der ikke bare består af mænd i rullekrave og kvinder med grå page
21. november 2008

Det støvregner på Gråbrødre Torv i indre København og her er gråt som, der kun bliver sidst på eftermiddagen i november. Butikkerne er ved at lukke og folk småløber over pladsen, mens de kigger ned i jorden. Der er ingen, der taler - kun den klukkende lyd fra en fontaine og de hurtige skridt på brostenene høres.

Men i den fjerneste ende af torvet brydes tavsheden af en stor knirkende port, og lyden af støvler, der marcherer i takt gjalder ud mellem husene. 11 mænd og kvinder i grå uniformer og sorte baretter marcherer på en lige linje ud på pladsen. De vender i en stor firkant og indtager position som et kor fra Frelsens Hær. Forbipasserende er standset op for at se på den nu stillestående, men stadig trampende uniformerede flok, der pludselig bryder ud i skønsang. Det lyder som et smukt højskolekor, der synger Carl Nielsen, men tilskuerne hører snart, at teksten ikke lige lyder som noget, Grundtvig kunne have skrevet. "Du skal ikke tro du er dansker," synger koret og ord som 'negerpik' og 'døde børn' bliver højstemt sunget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer