Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Frem og tilbage til fortiden

Det er en fin og underholdende historie, Mogens Hagedorn forsøger at fortælle i ’Vølvens forbandelse’ – den rummer både humor og drama. Desværre lader den tekniske udførelse en del tilbage at ønske
Det er en fin og underholdende historie, Mogens Hagedorn forsøger at fortælle i ’Vølvens forbandelse’ – den rummer både humor og drama. Desværre lader den tekniske udførelse en del tilbage at ønske
Moderne Tider
27. marts 2009

Efter at have fortalt et ungt publikum om kristendom og nordisk mytologi på både film og i tv-julekalender har Cosmo Film nu kastet sig over mødet mellem de nordiske guder og den kristne gud i Vølvens forbandelse. Instruktør Mogens Hagedorn og manuskriptforfatter Ina Bruhn sender 16-årige Valdemar (Jonas Wandschneider, som i længden er noget irriterende) og hans 11-årige lillesøster, Sille (Clara Maria Bahamondes, der leverer en naturlig, troværdig præstation), tilbage i tiden for at hjælpe den udødelige Benedict (Jakob Cedergren) med at ophæve den forbandelse, Vølven (Stine Stengade) kastede over ham, da han omkring år 1.000 fik Harald Blåtand (Kim Bodnia) til at lade sig døbe.

Benedict, der i vore dage er blevet fysiker, er blevet træt af at være udødelig og har opfundet en tidsmaskine, der gør det muligt for Valdemar og Sille at dukke op forskellige steder i danmarkshistorien og finde det kors, som kan gøre Benedict dødelig igen. Uheldigvis er Vølven også på sporet af korset.

Det er en fin og underholdende historie, den rummer både humor og drama. Desværre lader den tekniske udførelse en del tilbage at ønske. Nutidssekvenserne fungerer bedst med Benedicts laboratoriums tidsmaskine som et fornøjeligt stykke science fiction. Men lige så snart de to børn sendes tilbage i tiden, går der frilandsmuseum i både kulisser og skuespil, og spændingsscenerne er alt andet end spændende.

Der har simpelthen ikke været penge og tid til at kæle for detaljerne og gøre det hele stort og overbevisende. Og det er katastrofalt for en film, hvor så stor en del af handlingen er henlagt til fortiden.

Vølvens forbandelse. Instruktion: Mogens Hagedorn. Manuskript: Ina Bruhn. Dansk (Utallige biografer landet over). Foto: Per Arnesen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her