Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Badlands (1973)

Der går i gennemsnit syv et halvt år mellem Terrence Malicks film, til gengæld har de det med at give genlyd
Moderne Tider
17. april 2009

Der går i gennemsnit syv et halvt år mellem Terrence Malicks film, til gengæld har de det med at give genlyd.

Hans spillefilmdebut fra 1973, Badlands, peger tilbage til Bonnie & Clyde og frem mod Natural Born Killers. Det er en roadmovie løst baseret på grufulde gerninger begået 15 år forinden af en teenager ved navn Charles Starkweather. Sammen med sin 15-årige kæreste, Caril Ann, tog Starkweather på et mordtogt i Nebraska, der kostede 11 menneskeliv. I Badlands spilles det unge par af Martin Sheen og Sissy Spacek. Hun er vor virkelighedsfjerne fortæller, og med sin Denim-mundering og smarte frisure (som han selv under en hektisk biljagt finder tid til at køre en hånd gennem) ligner han James Deans psykopatiske genfærd.

Malick komplicerer det blodige forløb ved ofte at lade billed- og lydsiden sende modstridende signaler. Filmen rummer dermed den blanding af distance i fortælletonen og sublime sanselighed i navnlig landskabsskildringen, som skulle blive Malicks kendetegn. Den dobbelttydige titel henviser til en bestemt form for tørt og ufremkommeligt landskab, som findes i det nordlige USA. JVK

Badlands. Instruktion og manuskript: Terrence Malick. Kan fås på engelsk dvd fra Warner Home Video

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her