Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Evil Dead II (1987)

Vildt, overdrevet, ustyrligt morsomt og ret uhyggeligt på én og samme frenetiske gang
Moderne Tider
19. juni 2009

Det var med den anden Evil Dead- film, Sam Raimi slog sit navn fast som king of kinetic horror. Og samtidig var en ny genre født: -Splatstick-. En sammentrækning af ordene -splatter- og -slapstick-, som bruges om film, der som Raimis kombinerer løssluppen humor med blodigt gys. Skuespilleren og det senere kultikon Bruce Campbell spiller hovedrollen i Evil Dead II som Ash, der med venner tager på hyttetur i en dyster skov, hvor de får sluppet en ond kraft løs. På nær Ash kommer de fleste af vennerne grusomt og morsomt af dage. Stakkels Ash må blandt andet lide den tort, at hans egen hånd går til angreb på ham, fordi den bliver besat. Han hugger den af og monterer en motorsav for enden af armen i stedet, hvilket er praktisk, når man skal bekæmpe mørkets kræfter. Vildt, overdrevet, ustyrligt morsomt og ret uhyggeligt på én og samme frenetiske gang. Få kan som Raimi bygge en scene op, så man ikke er sikker på, hvad der nu kommer, blot ved man, at han sjældent holder sig tilbage. Tillige er hans visuelle opfindsomhed stor, hvilket også har været nødvendigt, for at få filmen i kassen; nok var budgettet større end på Evil Dead (1981), men langt fra f.eks. hans nyeste Drag Me to Hell. CMC

Evil Dead II. Instruktion: Sam Raimi. Manuskript: Sam Raimi og Scott Spiegel. Kan fås på dansk dvd

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her