Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Larm og teknolir

I ’Transformers: De faldnes hævn’ har Michael Bay alt for travlt med at sprænge store ting i luften og filme lækre Megan Fox i slowmotion til at bekymre sig om småting som plot og karakterer
Moderne Tider
26. juni 2009

Omtrent halvvejs i Michael Bays anden Transformers-film, Transformers: De faldnes hævn - der også bygger på et stykke legetøj - taler agent Simmons (John Turturro) med en aldrende robot, der ikke rigtig kan huske, hvad det er, han skal fortælle. Fokusér, plot, opsummér - eller noget i den retning - siger Simmons til robotten, som da også tager sig sin tid.

Jeg ville ønske, at nogen havde sagt det samme til Michael Bay, mens han lavede Transformers 2. Med en spilletid på 150 minutter er filmen ikke bare for lang; den er alt, alt, alt for lang, når man ikke har mere at fortælle, end Bay og hans tre manuskriptforfattere har.

Jeg kedede mig bravt den sidste halvanden time af filmen, hvor det nok går stærkt - og effekterne er flotte - men også bare er bulder og brag, en del af det i pyramidernes skygge, og plot- og karaktermæssigt ikke spor interessant.

Kamp for livet

Kort fortalt handler Transformers: De faldnes hævn om unge Sam Witwicky (Shia LeBeouf), der i den første film reddede verden fra Decepticonerne - onde robotter fra det ydre rum - sammen med Autobotterne - gode robotter fra det ydre rum - og nu er på vej på college.

Men nogle urgamle Decepticoner, som vil have et energistof, der ligger gemt i den egyptiske ørken, har brug for Sam til at finde det, og snart må han, kæresten Mikaela (Megan Fox), agent Simmons og Autobotterne igen kæmpe for alt, de har kært.

Michael Bay er ikke nogen fintfølende filminstruktør, og mennesker interesserer ham meget mindre end maskiner og lækker fotografering.

I den første Transformers-film, som oven i købet var ret sjov, fokuserede han dog tilpas meget på Sam og alle unge mænds problemer, forældre og det modsatte køn, så filmen fik en troværdig, menneskelig kerne, hvorfor man gerne tilgav Bay den megen larm og teknolir.

I Transformers: De faldnes hævn har instruktøren alt for travlt med at sprænge store ting i luften og filme lækre Megan Fox i slowmotion til at bekymre sig om småting som plot og karakterer, og filmen har stort set ingen af Transformers forsonende kvaliteter.

I etteren kunne man se producent Steven Spielbergs aftryk - han er en formidabel familieskildrer; han må have haft travlt med noget andet, da Bay lavede to eren.

Transformers: De faldnes hævn. Instruktion: Michael Bay. Manuskript: Ehren Kruger, Robert Orci og Alex Kurtzman. Amerikansk (Uhyggeligt mange biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her