Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Olsen-banden på sporet (1975)

Moderne Tider
26. juni 2009

Den syvende film i Olsen-banden-serien hedder, som den gør, fordi Egon Olsen denne gang retter sine planlægningskompetencer mod selveste statsbanerne. I begyndelsen ser vi, hvordan bandens evige nemesis, Bøffen , river det finansielle tæppe væk under deres lade, men ikke ligefrem lykkelige eksiltilværelse på Mallorca. Tilbage i København går de efter guldbarrer, som befinder sig i en pansret godsvogn af mærket Franz Jäger. Kjelds søn Børge - der ikke har arvet faderens frygtsomme væsen - bliver indforskrevet som muldvarp , hvilket fører os til Olsen-banden på sporets hovedattraktion, nemlig to ekstremt pedantiske og nærmest sygeligt pligtopfyldende DSB-funktionærer ved navn Brodersen og Gotfredsen (spillet af henholdsvis Helge Kjærulff-Schmidt og Paul Hagen). Næsten ligeså uforglemmelig er dog en rørende lille scene mellem Børge og Egon, hvor førstnævnte uden at sige det direkte lader sidstnævnte forstå, hvor meget han ser op til ham. Endelig ville det være en alvorlig forbrydelse at forsømme at fremhæve Kirsten Walthers hverdagsdiva Yvonne, hvis sans for drama skriger på Det Kongelige Teaters Store Scene og kun akkurat kan rummes i hende og Kjelds ydmyge bolig. JVK

Olsen-banden på sporet. Instruktion: Erik Balling. Manuskript: Erik Balling og Henning Bahs. Kan fås på dvd fra Nordisk Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her