Læsetid: 2 min.

Begge ben på jorden

6. november 2009

Det klæder de fleste skuespillere at snakke fag i stedet for at udbrede sig om køkkenkunst og livets inderste mening, som de ofte nødes til af interviewere. Denne bog om Ghita Nørby holder sig f.eks. strikt til hendes filmarbejde (næsten 100 roller!) og fremtræder som en god blanding af stjernens indsigtsfulde beskrivelser, klarsynede analyser og stedvis kosteligt morsomme anekdoter.

Samtalepartneren, Niels Birger Wamberg, er lettere litterært fikseret, men det opvejes af en vis viden om de gamle film og især af den gensidige fortrolighed mellem de to samtalepartnere, utvivlsomt fremmende for åbenhjertigheden.

Ghita Nørby har gjort hele turen fra 1950'ernes folkekomedier frem til Lars von Trier og Per Fly, og hun er god at få forstand af, når hun fortæller om filmskuespillerens særlige arbejdsmetoder under vidt forskellige vilkår.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu