Læsetid: 3 min.

Røvgo' dokumentar

Mens DR K viste gammelt bras, viste 'Man Ooman', at ulands-dokumentarfilm ikke behøver at moralisere for at være god oplysning. Desværre var DR2 mere interesseret i at få filmen tilpasset sit damebladsformat end at oplyse seerne
De vilde. Filmen vil ikke vise mennesker, der egentligt er som dig og mig, men som er helt anderledes og har gang i noget vildt.

De vilde. Filmen vil ikke vise mennesker, der egentligt er som dig og mig, men som er helt anderledes og har gang i noget vildt.

13. november 2009

At rydde op på pulterkammeret er en aktivitet fuld af følelser. Du åbner en kasse og finder en brugt 10 år gammel koncertbillet til et semi-obskurt band. Eller en krøllet ølbrik med en sjov tegning på, som din gamle kæreste tegnede. For alle andre er det gammelt ragelse, men for dig er der tale om kulturgenstande. Sådan er det også med DRs nye kultur kanal DR K, hvor Gotha Andersen, Kan De li østers og En gang strømer kører i båndsløjfe sammen med historiske dokumentarprogrammer om Den Kolde Krig. Programmer som for mig personligt vækker varme barndomsminder. Men for alle andre, er der altså tale om gammelt bras.

Min kedelige barndom

DR K kører som en halv-senil hyldest til dengang, folkelig underholdning og kulturel oplysning gik hånd i hånd. Og hvis dét er det bedste, der er at byde på fra DRs guldalder, må der sørme ligge meget sygt materiale på DRs uendelige hyldemetre.

Derfor kommer vi nok heller ikke til at få et gensyn med de oplysende ulandsprogrammer, jeg måtte tygge mig igennem i min barndom inden den fede engelske sci-fi serie kom på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu