Læsetid: 5 min.

Som vi ikke ser os selv

Den svenske journalist Lena Sundstrøm har skrevet en sjov bog om Danmark, som starter forudsigeligt, men fører os derud, hvor de fleste danskere ikke selv har været
På opdagelse. Lena sundstrøm er ikke taget til Danmark for at få bekræftet sine fordomme. Hun er taget på opdagelse, og hun gør undervejs brillante betragtninger.

På opdagelse. Lena sundstrøm er ikke taget til Danmark for at få bekræftet sine fordomme. Hun er taget på opdagelse, og hun gør undervejs brillante betragtninger.

Jakob Dall

28. november 2009

Vi elsker at snakke om os selv. Men det følges altid med en vis forurettelse på forskud, når vi hører om udlændinge, som vil skrive en bog eller lave en film om Danmark. Så er vi alarmerede. Det er et mærkeligt fænomen, at vi i landet er sikre på, at vi har gjort noget temmeligt rigtigt, mens vi ikke kan være sikre på, at dem fra udlandet kan se det mesterlige i vores nye historie. Herhjemme roser vi os med vores frisind, men i udlandet kalder de os fremmedfjendske.

Og nogle gange rejser de endda til Danmark for at se, hvad der er sket, og hvordan det er sket. Det gør den svenske journalist Lena Sundstrøm i nogen Verdens lykkeligste folk - en bog om Danmark. Og mange vil sikkert afvise bogen som alt for 'svensk', hvilket efterhånden betyder noget i retning af forbud, formynderi og undertrykkelse.

Og de vil finde argumenter for deres forurettelse i bogen: Sundstrøm interviewer i bogen chefredaktørerne på Politiken og Berlingske Tidende, men hun taler ikke med Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Hun præsenterer sin bog som et besøg i Danmark, men først efter 300 sider når hun ud af hovedstadsområdet og helt over til Jylland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu