Læsetid: 5 min.

Træt af pis og Merlot?

For enden af Vesterbrogade har en vintosse krænget sin sjæl ud og fyldt et vandhul med det, som hjertet inderst inde begærer - ung Bourgogne og Barolo
Enomania har et nådesløst vinkort - skåret ind til en enkelt vintosses smag. Damiano Alberti (bagmanden) har fire-fem sider med de smukke, unge bourgogner, han har Barolo fra de italienske kongers tågede bjerge, og så lidt fra den toscanske sangiovesekrønike.

Enomania har et nådesløst vinkort - skåret ind til en enkelt vintosses smag. Damiano Alberti (bagmanden) har fire-fem sider med de smukke, unge bourgogner, han har Barolo fra de italienske kongers tågede bjerge, og så lidt fra den toscanske sangiovesekrønike.

Tomas Cochello

10. juli 2010

De fleste restauranter sammensætter et vinkort ud fra devisen om, at man skal repræsentere et fint udsnit i alle prisklasser, og noget fra hele verden. Så kan gæsterne til gengæld sidde og være venneløse i noget der minder om en lille, præbabelsk telefonbog. Resultatet er, at med mindre man løbende læser sine vinbibler eller følger med i Søren Franks publikationer, så er man overladt til at navigere efter pris og velkendte vinområder. Når det kobles med en betjening, der ofte består af studerende eller andet uuddannet arbejdskraft, er den almindelige restaurationsgæst komplet prisgivet. Og overladt til den lidt mærkelige måde som danske restaurationer skaber et dækningsbidrag på. Danskere betaler gerne 1000 kroner for en flaske vin, men vånder sig ved at give mere end 165 for en hovedret. Ergo spiser man herhjemme ofte til kostpris på maden, mens indkøbsprisen på vinen som regel ganges med fire. Og så er det ofte op til de spisende at overbevise sig selv om, at de har fået noget, der er spændende i glasset - en evne der er blevet lige så veludviklet som danske teater- og operagængeres hang til tordnende applauser hver gang de kryber ud af hjørnesofaen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu