Læsetid: 6 min.

Er han bare en af vore egne?

Hvis Jesper Langballehavde været revystjerne eller seksdagesrytter, havde det været en strålende biografi, som nu er udkommet om ham. Men han er præst, politiker og intellektuel
Hvis Jesper Langballehavde været revystjerne eller seksdagesrytter, havde det været en strålende biografi, som nu er udkommet om ham. Men han er præst, politiker og intellektuel
11. september 2010

Janne er præstedatter i en mindre by i Jylland, Thorning. Som 12-årig begynder hun at ryge cigaretter. Det var efter, man havde fundet ud af, hvor usundt det er at ryge, men det var inden de store kampagner skulle gøre det umuligt at gøre det usunde. Janne bliver ikke skældt ud, da hendes forældre finder ud af, at hun er blevet ryger. Hendes mor siger noget om, at det ikke er så godt, men det er, fordi datteren stjæler cigaretterne. Hendes far bliver derimod stolt, da han finder ud af, at hans unge datter sandelig kan inhalere. Hun ryger ordentligt!

Hendes far er præsten, politikeren og den intellektuelle Jesper Langballe. Og anekdoten er en af de mange episoder, som er sat sammen af journalisterne Mads Bregenov-Pedersen og Mads Jensen i biografien Langballe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Sjovt nok har jeg aldrig opfattet Jesper Langballe som intellektuel, men det hænger utvivlsomt sammen med min opdragelse (primært erhvervet gennem medierne), hvorefter intellektuelle pr. definition altid tilhørte venstrefløjen eller i hvert fald ikke dens modsætning. Så tak for påmindelsen, for selvfølgelig - hvorfor skulle han ikke kunne være det?

Jeg ved godt, hvad der menes med det i artiklen, men jeg synes nu alligevel, at det virker lidt morsomt: ".... mor til tre børnebørn" ;-)