Læsetid: 5 min.

Beværtet: Frokost med kaptajnen

Taarbæk Kro lever op til Taarbæks insisteren på at være noget andet end resten af overklassens Nordsjælland
Tidslomme. Hvis charmen hviler på en oplevelse af en tidslomme, hvor noget oprindeligt er bevaret, så er kroen helt med.

Tidslomme. Hvis charmen hviler på en oplevelse af en tidslomme, hvor noget oprindeligt er bevaret, så er kroen helt med.

Sigrid Nygaard

9. oktober 2010

»Vi skal til Rungsted og spise frokost,« sagde kaptajnen. Vi stod ved Christianshavns Kanal på et gyngende stykke dansk innovation. På et tidspunkt i 60erne eller 70erne havde en eller anden overbevist sejlerlegenden Poul Elvstrøm om genialiteten i et projekt, der i al sin enkelthed gik ud på at kombinere en campingvogn med en jolle. Ideen var at lave et skib, hele familien kunne være i, og som man med et snuptag kunne lægge masten ned på, sætte på trailer og hænge bag på bilen. Og så køre af sted til Gardasøen eller Harzen. At sejlsportsfolket og campingturister er omtrent de to mest forskellige kulturer, nogen har forsøgt at forene, spændte nok ben for konceptets succes. Men det er en historisk skibskonstruktion, for ingen andre har fået ideen hverken før eller siden. Båden havde kaptajnen, der kender alle sprækker i samfundet, fundet hos den efterladte til en drukkenbolt på Lolland. Den hedder stadig Ursula. Mænd navngiver normalt skibe med kvindenavne, der afspejler deres udlængsel. Ursula er et navnevalg man i skibsverdenen kun ser på fartøjer, der går i pendulfart mellem Helsingør og Helsingborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu