Læsetid: 7 min.

De tillidsfuldes land

Alle pessimisterne har taget fejl. Tilliden til det offentlige stiger, tilliden til politikerne stiger, tilliden til demokratiet stiger, tolerancen over for indvandrere er steget, og tilliden over for hinanden er steget. Markant. Danskerne er væsentligt bedre demokratiske borgere, end de siger i fjernsynet
Alle pessimisterne har taget fejl. Tilliden til det offentlige stiger, tilliden til politikerne stiger, tilliden til demokratiet stiger, tolerancen over for indvandrere er steget, og tilliden over for hinanden er steget. Markant. Danskerne er væsentligt bedre demokratiske borgere, end de siger i fjernsynet
15. januar 2011

I 1999 ville 23 procent af Radikale Venstres vælgere lade udlændinge bosætte sig i Danmark, så længe de havde et arbejde. Sammen med SF og Enhedslisten var de dengang det mest tolerante danske parti over for indvandring, men siden er udlændingepolitikken blevet strammere og danskerne mere fremmedfjendske, har vi lært. Vi har haft en Muhammed-sag, vi har fordoblet Dansk Folkepartis mandater i Folketinget, og sammen med lande som Østrig og dele af det nordlige Belgien er vi storfavoritter til at vinde verdensmesterskabet i intolerance. Det skulle man i hvert fald tro, hvis man blot læste aviser og lyttede til politikere, men hvis man derimod spørger danskerne selv, har 00'erne været hårde ved vores indre svinehund.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Rehhoff

Som bekendt er der tit forskel på det folk siger og så det de gør.
Hvis folk f.eks erklærer sig i overensstemmelse med venstreorienterede værdier, men aliigevel stemmer højreorienteret. så kan det være fordi de, når de står overfor det konkrete valg, alligevel prioriterer anderledes. Så sådan en undersøgelse skal vel tages med det gran salt.