Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Til alle lige over 18

Nogle gange er dette verdens bedste job. Andre gange ...
Moderne Tider
21. maj 2011

Til alle lige over atten

I sidste weekend kunne Information berette, at unge i Danmark i dag drikker mindre end for bare 10 år siden. Det er vi glade for her på nydelsesredaktionen, for uden decideret at påstå, at de har ladet sig inspirere af vore spalter til at nyde mindre og bedre, så er det jo indlysende for enhver, at det er sådan, det hænger sammen. Nyheden efterlader dog et spørgsmål: Hvem skal drikke al børnesprutten?

De samme seneste 10 år er markedet for alkopops eksploderet saft eller sodavand tilsat spiritus og ethvert supermarked har flere hyldemeter til rådighed af disse faretruende fluida, der har navne fra He-Man-universet, farver man genkender fra Thorkild Thyrrings aflagte garderobe, og hvis emballage er udsmykket som en madkamp til et indisk bryllup. Disse er på mest ublu facon målrettet direkte mod syvårige, en målgruppe der drikker alt for lidt. Og når de så ikke vil, hvem skal så? Ak, ligesom kaninen, der blev kedelig efter en uge, må de voksne tage over. Derfor bed Alt Over 17 al skam i sig og støvsugede lokalområdet for fukushimavand, og inviterede til regulær alkopopkalypse.

Sure tæer i sikkerhedssko

38 varianter blev det til, men det er med garanti ikke alle. Grundet det store udbud er det kun de mest markante, der her er medtaget, men navne og beskrivelser af resten vil blive lagt ud på information.dk.

En af de mest udbredte varianter er den såkaldte Cult Shaker, en energidrik med alkohol. 'Energidrik', dækker i virkeligheden over raffineret sukker og koffein, altså ligesom flad cola. 'Aromaen' fra denne tisgule væske er tæt på ubeskrivelig; indelukket, kvalm og syrlig, som sure tæer i sikkerhedssko blandet med blomstervand. Den giver en unik oplevelse af, hvordan indeklimaet må have været ved Solkongens hof, hvor ingen vaskede sig, men blot hældte mere parfume på kroppen. Smagen er ligeså hæslig, som råddent slik, og svær at slippe af med igen. Sidney Lee har gjort dette til sin signaturdrik, en son of a bitch, og det skal være ham velundt; må han få hele restlageret, så samtlige hvirveldyr i galaksen slipper for at smage den igen. Det eneste formildende er, at sloganet er Party now apologize later, så man må formode, at vi alle modtager en dybfølt undskyldning en af dagene.

Måske for voksne

Et af de mest 'voksne' produkter i flokken er Eve med passsionsmag. Smagen er løjerlig, javel, den smager af fersken, skønt den anden version, som ikke gør, hedder peach, men den er dog så tilforladelig, at den må være tiltænkt voksne, snarere end at få konfirmander til at kaste op, hvilket den relativt lave alkoholprocent også tyder på. Nogen delikatesse er det nu ikke.

God at kaste op af

Noget som er lavet for at få børn til at kaste op, er Bacardi Breezer, som er lavet af rom og 'tropefrugt'. Der er fire varianter, hvoraf den klart bedste er appelsin: Den ligner og lugter som Tuborg Squash med rom i, og smager mest som en mere syntetisk udgave af den franske appelsinvand Orangina med rom i. Det, som skiller den ud, er, at den ikke er for sød. Tag ikke fejl, står valget mellem denne, og et glas almindelig appelsinvand, så er valget let, men til en varm aften ved et bål, går den faktisk an.

Gordon's Gin laver en lille dåse med gin og tonic, men som med alle andre afprøvede drinks, er det kvaliteten af sodavanden, der er akilleshælen. Denne er dog bedre end de fleste, og er den helt kold, er det vel en god måde at undgå at købe en hel flaske gin på hvorfor man dog end skulle ønske det. Til gengæld skal en helt generel advarsel ord lyde fra en medsmager, mod alle varianter af Somersby: »Nej, det er træls!«

Fakta:

0/6 Cult Shaker. 5,4 pct. 27,5 cl. 18,95 kr. Føtex

2/6 Eve Passion, 2,5 pct. 25 cl. 12,95 kr. Føtex

3/6 Bacardi Breezer Tropic Orange, 4 pct. 33 cl. 16,95 kr. Føtex

2/6 Gordon's Gin & Tonic. 6,4 pct. 25 cl. 19,95 kr. Føtex

1/6 Somersby, alle varianter

Serie

Alt Over 17

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her