Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Arven fra hans mor

New York Times’ Janny Scott har skrevet en vidunderlig bog om en enestående kvinde: Stanley Ann Dunham, Barack Obamas mor, hvis liv tilbyder flere nye vinkler på forståelsen af USA’s 44. præsident. Og i tilgift forsyner os med historien om en kvinde, der levede et trodsigt og usædvanligt liv på kanten af normaliteten fra start til slut
Moderne Tider
4. juni 2011
Korrektion. Det herskende billede af Barack Obamas mor som en hippie, der havde for travlt med sig selv til at være mor, bliver grundigt gendrevet i Janny Scotts biografi.

Korrektion. Det herskende billede af Barack Obamas mor som en hippie, der havde for travlt med sig selv til at være mor, bliver grundigt gendrevet i Janny Scotts biografi.

Barack Obama skrev i sin tid bogen Dreams from my father som et forsøg på at forstå sin afrikanske arv og komme overens med sin race i det moderne USA. Som titlen antyder spillede den fraværende far hovedrollen, mens hans unge, hvide mor fra Kansas var tonet ned. Og det er et mønster, den amerikanske presse til en vis grad har fortsat. Ofte er Stanley Ann Dunham blevet iscenesat som en batikklædt, hårdtarbejdende hippie, der blev gravid som 17-årig med en afrikansk udviklingsstudent, lige efter hun var startet på universitetet, og som tilmed giftede sig med ham på et tidspunkt, hvor ægteskab på tværs af raceskel fortsat var ulovligt i over halvdelen af USA's stater.

Hun er også blevet portrætteret som en fraværende mor, der flyttede sin søn til Indonesien, hvor hun giftede sig igen og tilbragte hovedparten af sine ungdomsår med feltarbejde, der skulle bruges til den ph.d., der stod øverst på listen over drømme, der skulle indfries. En mor, der sendte sin niårige dreng tilbage til Hawaii til bedsteforældrene for at han kunne få sig en uddannelse. En mor, som godt nok året efter, naget af savnet, flyttede tilbage til Hawaii, men som så atter drog tilbage til Indonesien, da Barack Obama var fyldt 13.

Gennemført modig fritænker

Men dette fortegnede billede yder på ingen måde Stanley Ann Dunham retfærdighed. Det står klart, når man har læst New York Times-journalisten Janny Scotts 384 sider lange, nye vidunderlige biografi om hende.

Scott portrætterer Obamas mor, som det hun var: en tidlig feminist, der på imponerende vis brød normer og stod ved sine idealer og drømme længe før, den slags blev moderne; en gennemført modig fritænker og kultursociolog, der gennem sit antropologiske, internationale feltarbejde har været med til at forme det multikulturelle verdenssyn, Barack Obama i dag demonstrerer som USA's præsident. Og endelig en meget stolt mor, der gang på gang sagde både til og om sin talentfulde søn, 'Barry' at han kunne blive »lige hvad du vil her i verden, selv præsident i Amerikas Forenede Stater«.

Det fik hun ret i, men hun nåede ikke selv at opleve det. Stanley Ann Dunham døde i 1995, blot 52 år gammel, fire måneder efter at Obamas bog om hans far var udkommet, og før den kommende senators vej mod det Hvide Hus overhovedet var begyndt.

Tumult og overlevelse

Scotts bog fortæller historien om Stanley Ann Dunham fra fødsel til død. Og den fortæller historien om Obamas forhold til den mor, han med en vis ironisk distance engang i et interview kaldte »den konstante bevægelse, der karakteriserede min barndom« en reference til Dunhams noget tumultariske liv med forskellige mænd og flytninger mellem lande og kontinenter. En kvinde som imidlertid også gav den unge Obama et overleverinstinkt, der senere kom ham til gode.

Således er det ikke en forsimpling at antage, at den unge Obama havde nemmere ved at tackle studierne og omgivelserne på det altdominerende hvide Harvard University, netop fordi han i sin indonesiske barndom voksede op i et samfund, hvor sorte børn ikke bare var sjældne, men de facto ikkeeksisterende. Scott fortæller historien om, hvordan den lille Barack gik rundt med en hoben drillende, råbende indonesiske børn efter sig, tilsyneladende uden at ænse det. »Han er vant til det. Han kan klare det,« sagde hans mor, da en besøgende voksen amerikaner ville gribe ind.

Tilbage til Dunham, en bogorm og lidt af en nørd. En outsider blandt sine jævnaldrende, hvis egne forældre også var ukonventionelle. Hendes familie slog sig ned i Hawaii blot et år efter at staten blev skabt. Hendes far var evigt rastløs da Stanley Ann var 12 år, var hun flyttet syv gange men hendes mor var heldigvis for familien omvendt resolut og handlekraftig et faktum, som barnebarnet Barack nød godt af, da han vendte tilbage til USA for at bo hos sine bedsteforældre. Den nuværende præsident skrev i forordet til sin egen
The Audacity of Hope,at hans mormor var »en klippe af ro og stabilitet«.

Et interessant liv

Ikke så snart var den unge Ann Dunham som hun valgte at kalde sig startet på universitetet i 1960, før hun blev gravid med sin første kæreste, en ældre studerende fra Kenya ved navn Barack Hussein Obama. De to giftede sig, men Barack Sr. flyttede tilbage til Kenya, da den lille Barack var blot 11 måneder gammel. Senere i sit liv giftede Ann Dunham sig igen med en mand af en anden race og fra en anden kultur, indonesiske Lolo Soetoro, men blev også skilt fra ham. Det lykkedes ikke desto mindre Ann med hjælp fra sine forældre at opdrage to børn som enlig mor, at færdiggøre sine universitetsstudier i matematik og antropologi samt sit senere feltarbejde i Java. Og være en af pionererne til de nu så udskældte mikrolån, der skulle hjælpe fattige kvinder i Den Tredje Verden. Samtidig lykkedes det hende at tjene nok penge gennem flittig fundraising og arbejde til at være i stand til at finansiere sine børns studier.

»Hvis jeg ikke har givet dig andet,« mindede Obamas mor ham om, skriver Scott, »så har jeg i hvert fald givet dig en interessant start på livet.«

Længsel efter ro og orden

Ann Dunham blev mor for anden gang i 1970 til Obamas halvsøster Maya og blev skilt fra Lolo i 1979. Men hvilken slags mor var hun? Obama har selv berettet, at hans mor »aldrig blev set uden en notesbog«. Hun lagde vægt på lektielæsning, tolerance og gode manerer, mens hun afskyede arrogance og dovenskab. Den lille Barack Obama var en overmåde høflig dreng. »De fleste af mine værdier har jeg fra min mor,« har Obama skrevet. Han har bemærket, at hans mor syntes besluttet på, at skabe »en kombination af Einstein, Gandhi og Harry Belafonte«. Men hun var også hele sit liv splittet mellem sin higen efter frihed og forskning og de forpligtelser, rollen som mor tildeler en.

Obamas søster Maya har sagt, at beslutningen om at vende tilbage til Indonesien for at tage sin ph.d. og efterlade den 13-årige Barack hos bedsteforældrene var »det sværeste valg vores mor nogen sinde følte sig tvunget til«. Men det stod klart, at hendes karriere som antropolog ikke kunne udfolde sig i USA.

At de mange flytninger og adskillelser skabte grobund for en længsel hos den unge Barack efter stabilitet, hjemlig familiehygge og orden, viste sig mener mange af de amerikanske anmeldere ved at han senere selv giftede sig med Michelle Obama, hvis egen opvækst og familie er noget af det mest sammentømrede, man kan forestille sig. Og kan have bidraget til at Det Hvide Hus i dag har familien Obamas spisetider med børnene med i kalenderplanlægningen for første gang i nogen præsidents historie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Funch

Jamen søde lille Annegrethe Rasmussen, det lyder jo helt fantastisk..
Har du lavet research på om det passer, det der står i Janny Scotts bog, hvad er det for værdier hun har givet videre til sin søn, indtil videre har jeg kun set en Præsident der ikke har bestilt andet end at lyve siden han kom til magten, viderført og udvidet krigene fra Bush, en forlængelse af The Patriot Act, alt hvad han sagde i valgkampen om gennemsigtighed, om at fremlægge alt ny lovgivning på nettet 5 dage før det skal for kongressen, de løfter er han også løbet fra, Guantanamo, beskyttelse af Whistleblowers som han også lovede, så hvem er hun denne Ann Dunhamm, ifølge undersøgende Journalist(der nærmest er blevet et fremmedord i DK) Wayne Madsen arbejde hun for CIA i Indonesien, så begynder det måske at give meget god mening, at Obama har fået sine værdier fra sin mor = løgn og bedrag..

http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%...

Jens Thorning

Jeg troede næppe mine egne ører, da TV 2's reporter oplyste, at det virkede, som om solen prøvede at titte frem, da Obama landede i Kastrup i kraftigt snevejr for at redde Danmark og Løkke fra skurkene i den tredje verden under klimatopmødet.

Den mest nærliggende sammenligning er vel romernes lovsange til deres kejsere.

Ole Falstoft

Man fornemmer et par skuffede idealister?
Der har vist sig at Obama ikke kan gå på vandet men at han er en pragmatikker der forsøger det mulige hvilket gør ham til en 'løgner og bedrager' for hvem det er 'alt eller intet' der gælder. Vi
andre kan godt se nuancerne

Jens Thorning

Jeg tænker nu mere på Danmarks forhold til Obama og Bush Jr., Bush Sr. og den nærmest guddommelige Clinton. Obama virker ganske rigtigt normal i det overgearede selskab.

Leif Højgaard

Henrik - tak for link'et til den indviklede og usynlige virkelighed.
Men hvad kan drenges gøre andet end at være glad for at hans mor har sørget så godt for ham. Vi ved jo ogaå allesammen at 'Cash is King' og at selv præsidenter står magtesløse og må melde pas.

Karsten Olesen

Hvis - som nogle hævder - Obama var CIA-agent i 80erne:

http://www.exportblueprint.com/blog/1552/verified-cia-front-business-int...

så er Robert Gates hans overordnede - hvilket må være i strid med den amerikanske forfatning.

Der er i hvert fald ingen tvivl om hvem af de to der tager beslutningerne.

Robert Gates har en 40-årig karriere i CIA bag sig:

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Gates

Leif Højgaard

Måske konspirationen ligger på et så højt niveau, at man ikke nogen vil være istand til fysisk at beskrive den. Jeg blev overrasket over at Lars Hansens link til Obama's fødselsattest var faldet ud her på denne tråd. Det er måske de 'højere magter', der spøger ? Hvilket leder tanken på det fænomen 'Den Store Invokation', som den esoteriske lære hævder er nært forestående.

@ Henrik
Og Annegrethe Rasmussen er gift med en britisk diplomat. Det behøver der selvfølgelig ikke at være noget i vejen med, men man kan ikke lade være at studse, når man læser det.....

Henrik Funch

@ Leif

Det er ved at være bevist, at Obama er en kreation af Brzezinski og Rockefeller, at Obama er "the chosen one" som skal føre verden imod en, 1 verdens regering, med 1 central bank, det skal ske igennem 3. verdenskrig som der er ved at blive bygget op til, med Pakistan som katalysatoren, ligesom League of Nation blev kreeret efter 1. verdenskrig og Nato efter 2. verdenskrig, begge skabt for at der aldrig skulle blive krig igen, og der har været krig lige siden..

Jeg kan iøvrigt oplyse at der er ved at blive bygget op til retssag imod Obama pga hans fødselsattest, og der ingår Obamas mors rolle i CIA også, jeg er ikke så meget inde i om han er født det ene sted eller det andet, men Wayne Madsen har masser af troværdighed, men det bliver spændende og se hvad der sker..

http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=8&ved=0CFQQFjAH&url=http%3A%...

Iøvrigt kan jeg anbefale denne dokumentar om Obama og hvad hans Præsident embede skal bruges til
og hvem der virkelig styrer skibet.. Så hvis du/i har et par timer, så værsgo..

http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCMQtwIwAA&url=http%3...

Leif Højgaard

Henrik - jeg har også tænkt noget lignende, men ikke så konkret som du her beskriver. Der er jo altid en overordnet agenda hvoraf kun en lille del er synlig. Sætter man alle detaljer sammen i en større sammenhæng fremkommer der et mønster, som du beskriver. Jeg har længe surfet rundt og undrer mig også over 911 med nabo bygningen med det eksemplariske sammenfald, Afgahanistan forløbet og alle de mange andre detaljer. Så er der de fingerede tilintetgørelser af 'fjender'. Wesley Tarpley's website fortæller meget på
http://tarpley.net/
Nå men jeg vil studere dine links selvom det nok vil belaste min koncentrationsevner til mit almindelige arbejde her ved tastaturet.

Leif Højgaard

Henrik - dine links er ret realistiake, men hvad kan man stillle op imod denne usynlige magt ? I relation til vor egen urtehave og dens netværker, er der nok mange sammenhænge vi ikke vil være så stolte af hvis det kom frem i lyset uden at jeg kan pege på noget konkret. Hvem burde egentlig have den opgave her i vort demokrati ? Der er ingen tvivl om, at ihvertfald statsadvokaturet ikke ville løfte en finger og heller ikke folketingets ombudsmand, som er systemets vogter. De holder sig klogeligt fra de strategiske ømme punkter.

Henrik Funch

Jeg lytter selv meget til Webster Tarpley, bla på tarpley.net, ang. bygning 7, så arrangerede jeg et foredrag med Niels Harrit i Januar måned i år, det var nu meget underholdende og sørgeligt at se hvordan pressen ikke havde tid til at dække det, eller bare syntes det ikke havde nogen relevans for Danmark.. Det er bla sådan noget man kan gøre, prøve at oplyse befolkningen om ting ikke altid giver sig ud som det vi for fortalt, men vel også lægge pres på journalisterne, ved at komme med indlæg, for at lade dem vide at, der er nogen der har luret det..
Nu er der Bilderberg møde fra d. 9-12 Juni, i Schweiz, spændene at se hvad der kommer til at ske i efteråret, om oliepriserne stiger endnu mere, om Pakistan skal indvaderes eller hvad..
Det "sjove" med Bilderberg, er hvis det havde været musik og filmstjerner der inlogerede sig på et fint hotel over en hel weekend, så ville pressen stå udenfor i hundrede tal med fråde om munden, for at få lov til at afsløre hvad der foregår, men når verdenseliten mødes, så er der ikke en journalist eller fotograf fra "mainstream" mediet, der er interesseret i hvad mon de snakker om, der bag lukkede døre..Men der er en journalist som altid er der, Jim Tucker google ham, og man lærer meget mere om hvad det handler om..

Men Leif, du har nok ret, vi har temmelig sikkert nok tabt spillet og skal redningen komme, skal den komme fra det amerikanske folk, med Ron Paul i spidsen, for at stoppe globalisterne og deres "hijacking" af USA, i hvilket navn de udfører alverdens forbrydelser imod menneskeheden..

Henrik Funch

Hvis pressen ikke ved hvad der foregår så må man prøve at oplyse dem også, et sjovt eksempel.
For noget tid siden, skrev i en kommentar om en der hed Mike Connell som var Republikanernes IT guru i Ohio i 2000 og 2004, han var indkaldt som hovedvidne i retten pga mulig valgsvindel i Ohio, da Bush blev Præsident, han havde sagt han ville fremlægge alt, hvad han havde været med til..
2 dage før dør han i en fly ulykke hans 2 mands lille privatfly styrtede ned og han blev slået ihjel, men det kom også frem at han havde modtaget trusler og meget andet, det nvnte jeg som sagt, og 3 dage senere var der en stor artikel om det, jeg mener det var i Information eller Politiken, jeg var selv overrasket, måske var det bare tilfældigt, selvom han døde 2008 og det var sidste år artiklen var, men det kan lade sig gøre at påvirke..

Henrik Funch
Morten Kjeldgaard

Der går rygter på internet, at Henrik Funch og Nalle Svid er aliens, der tilfældig befandt sig på toppen af WT7 da det kollapsede. Heraf navnene, "Funch" som betyder gnist på tysk, og "Svid" som har noget med ild at gøre. Deres siliciumhjerner fordampede, og disse dampe blæste over over i computeren på det danske konsulat på 5. Avenue, hvor CIA agenter nu sørger for at de overlever som computervirus så de kan spamme Informations debatforum med sindssyge konspirationsteorier og på den måde bekæmpe verdenskommunismen. Det' rigtigt!

Leif Højgaard

Henrik - du skal ikke bekymre dig over humoren i denne tråd. Den 2-timer lange link du gav os indeholdt lange sekvenser af FED's legaliserede bedrageri med sin seddelpresse. Pointen var at et privat selskab uden videre kan lade pengemængden vokse uden at befolkningen kan gribe ind. Så var der det der kaldes Corporate Media, som bruges til at itale- og iscenesætte virkeligheden i bedste Hollywood stil. Man skal heller ikke være blind overfor at mediernes debatsider studeres omhyggeligt af ansatte medarbejdere med hensyn til at skimme folkesjælen med fingerede/maskerede 'forbrugerundersøgelser' om dette og hint.

I samfundet har vi forenings- og forsamlingsfrihed. De ting vi taler om er hvordan mindretal i realiteten bærer sig ad med at styre et flertal gennem fortrolige udokumenterede aftaler i lukkede netværker. Og det er meget svært at få indblik i. Som sagt er den eneste mulighed at være opmærksom på det der ser ud og lyder som om det er normalt, dog uden at være for fantasifuld.

F.eks undrer det mig at det hæderkronede danske Østasiatiske Kompagni - ØK blev reduceret til det som det er nu - nemlig et flyttefirma. Jeg har længe gået og tænkt over hvad mon det er for genstande man flytter fra det ene sted af kloden til det andet i én uendelighed men er ikke kommet til en konklusion. Det er jo aldrig hele sandheden der kommer frem i årsrapporterne.

Leif Højgaard

Henrik - apropos Bilderberg møderne, så sagde Thøger Seidenfaden, som var med i første ½ af dette årti at - »Det er enormt berigende. Man bliver så at sige forudopdateret, der bliver aldrig stemt om noget, besluttet noget eller konkluderet noget som helst. Der udgives heller ingen analyser. Det er kun samtale«. Kan man som avismand være bekendt at deltage i lukkede møder med toppolitikere? »Præcis som man som journalist kan have kilder, man ikke citerer. Vi er afhængige af kilder, vi kan citere, men vi har også kilder, der fortæller os noget, vi kan bruge til det, vi kalder dyb baggrund«, svarer Seidenfaden. »Jeg kommer ofte i situationer, hvor jeg får fortrolige informationer, som jeg kan bruge i mine egne analyser i avisen uden at nævne kilderne«. Er Bilderberg en slags verdensregering? »Et medlem besvarede engang den påstand med ordene: Hvis vi var en verdensregering, ville alt være i meget bedre orden«.

En eller anden dag får jeg tid til at bygge mit spam-filter færdigt, så jeg slipper for at skulle scrolle fordi alle disse opfindsomme eventyr. Jeg er bare så bedøvende ligeglad med flueknep om forfalskede dåbsattester og fiktive robotfly, så længe vi har en nemt dokumentarbar virkelighed med løgnagtige krigsbegrundelser og folkeretsstridige dræberdroner. Kom ind i den daglige kamp, venner - så hører jeg meget gerne på eventyr ved lejrbålet bagefter.

Leif Højgaard

Tom - i dit tilfælde er det lykkedes at få dig til at glæde sig over de små daglige problemer, så at du taber det store perspektiv. Hvad er det i denne tråd du mener er flueknepperi ?

Hvis "det store perspektiv" er distraktioner og eventyr med Bilderberg, Funch, Harrit, Rockefeller og Seidenfaden samt forvirrede skrøner fra Youtube om fødselsattester, verdensregering og WT7 - så har du helt ret, det hænger jeg ikke fast i. Men jeg kender alle disse opfindsomme historier, lige som jeg også glad læser Ringenes Herre - uden at forveksle nogen af delene med virkelighed.

Jeg har rigeligt i at prøve at finde mere realistisk hoved og hale på alle de andre kulørte fortællinger, som politikere og medier misbruger til at beskrive denne verden med. Lige fra den helt officielle myte om Osama til Danmarks voldelige kamp for "menneskeret og pigeskoler". Der er rigeligt, selv hvis sagerne ikke forplumres grundigt af jeres absurde, men altid lige så absurd heldækkende forklaringsmodeller.

Leif Højgaard

Du har ret i meget af det du siger, men glem ikke historien om hvordan detr ene verdensrige efter det andet verdensrige i deres begyndelse så ud til at 'tjene menneskene' men som efterhånden som tiden gik blev afsløret af virkeligheden og fældet af deres egen ansvarsbyrde. Denne tråd handler om sandheden om Barack Obama. Med din viden om edb burde du også undre dig over det forfalskede Birth Certificate, som ved eksamination med Adobe programmet - illustrator eller hvad det hedder - viser at der er fiflet med de forskellige layers. På dansk hedder det dokumentfalsk - og det er noget der medfører en tid bag de svenske gardiner.

Det er rosværdigt at du beskæftiger dig med tidens problemer. Du burde organisere nogle events indenfor de genre der interesserer dig. Og med hensyn til din spambeskytter ønskes du god arbejdslyst.

Jep - med min langstrakte brug af billedbehandling kender jeg alt for meget til støj i dokumenter. Den kan så fortolkes kreativt eller realistisk, men at gennemgå en kopi af en mikrofilm fortæller ikke meget om selve mikrofilmen. Jeg kunne ubekymret skabe lige så stor usikkerhed om en screendump af denne debatside, uden at det var bevis på andet end mine ringe evner som tekniker, men store evner som ordvrider.

Jeg betragter birther-debatten som absolut tåbelig. Amerikansk mor, amerikansk søn, nu amerikansk præsident. Brug dog tid på mandens førte politik i stedet for sådanne meningsløse absurditeter. Der sidder nu en mørklødet herre i Det Hvide Hus, lær at leve med det. Og brug den smule indflydelse, der kan skrabes sammen, til at holde blålyset fast på en bedre politik - i stedet for at synge i kor med Sarah Palin.

Leif Højgaard

En mikrofilm har ingen layers og det havde været 'smartere' af Det Hvide Hus at lægge en jpg-fil med kun en layer ud i stedet for denne multilayer pdf-fil, som du må indrømme er meget mystisk. Man kan så selvfølgelig forestille, at det påståede forfalskede dokument i sig selv er et forfalsket ondsinder fremstillet dokument. Men det kan man jo analyserer sig frem til.

Du har ret i at ,anden skal bedømmes på hans førte politik, men du må indrømme, at et spørgsmål om dokumentfalsk er en seriøs anklage, der bør tages alvorligt.

Med hensyn til de daglige og dokumenterbare problemstilling i hverdagen, der har vi jo interessegrupperne, som har kapacitet og til opgave at fare frem. Som privatpersoner kan vi kun deltage i demokratiet ved hvert fjerde år nonperfoamativt at sætte vort kryds hos dem, der mener hvad de siger og siger hvad de mener - det er nederst på stemmesedlen, så det er meget nemt.

Nej, jeg har som sædvanlig kun grund til at indrømme ting, som jeg er enig i. I er en del, der åbenbart for første gang nøjere betragter et billede, som har været lagret i som PDF. Processen efterlader betydningsløs støj, for det er IKKE layers, du ser - og så GIDER JEG IKKE skrive mere om det.

Som privatpersoner er du så absolut ikke begrænset til kun at deltage i demokratiet hvert fjerde år. Hånddukkerne derinde kan faktisk påvirkes i beskeden grad på daglig basis, hvis du både råber højt nok - og har korrekte og dokumenterbare argumenter med dig. Valgdagen er blot en parentes uden den store betydning, hvor nogle af dukkerne får nyt tøj på.

Leif Højgaard

Tom - 'Et billede som har været lagret...' - du kan selv analysere billedet af certifikatet her på obamas blok et stykke nede, hvor du kan hente pdf filen og selb analysere den.

http://www.whitehouse.gov/blog/2011/04/27/president-obamas-long-form-bir...

Det er for dårligt at du stikker halen mellem benene og flygter.

Leif Højgaard

Tom - hvis du har 7 minutter, så se på denne analyse af pdf dokumentet

http://www.youtube.com/watch?v=7s9StxsFllY

- har været der. Har tjekket dokument og billede. Har selv teknisk viden. Og synes hele præmissen er hamrende idiotisk og overflødig. Amerikansk mor...

Minder om da lige så udpræget tekniske nybegyndere studerede valgtal under Bush, og fandt en masse bizarre u- og regelmæssigheder. Som altså altid rent teknisk forekommer uanset hvilket input, du starter med...

Tekniske amatører kan nå at konkludere en masse - og som sagt, præmissen er for dum her til at begynde med. I blir nød til at leve med, at den sorte mand blev valgt - insinueringen er helt bevidst, mod birther-flokken.

Henrik Funch

@ Tom

Det har du da ret i, an skal fokusere på det der sker nu, men nu handlede artiklen om Obamas mor, og derfor denne reaktion..
Jeg/vi kommenterer også på andre artikler, som så starter et helt andet sted end Annegrethe Rasmussens artikel..
Men alt det andet er vi også enige om, men hvis man skal skrive alt det hver gang, så bliver det nogle lange kommentarer..:-)

Leif Højgaard

Tom - 'den sorte mand' ? Der er ingen racistiske undertoner i denne tråd. Farve har som du antyder ingen betydning. Den 'tekniske amatør', som du kalder ham har en klar pointe, som han redegør for. Du kan ikke bortforklare, at der er tale om et manipuleret dokument.

Ole Falstoft

Hele denne misere om Obamas fødselsattest lugter fælt at racisme
Jeg har aldrig hørt om en tilsvarende nysgerrighed
mht. andre præsidenters fødselsattester
Der er folk i USA der stadig ikke kan affinde sig med en 'nigger' i det Hvide hus (og det er man uanset ens moder var hvid) - og som vil gøre hvad som helst for at svine manden til
men jeg forstår ikke at der er folk her i Dk der hopper med på vognen - det er da dybt uinteressant hvor han evt. er født - vi ved hvor han er opvokset

Henrik Funch

@ Ole

Du er jo helt væk, at der er racister der hopper med på vognen, skal jeg lade være usagt, men tro at det er det, det handler om, fortæller mig at du ingenting ved om det, og intet har læst om det, og så forudtager du, at så handler det nok om racisme..

Leif Højgaard

Ole - dybt uinteressant ? Der er tale om den øverste post i klodens eneste supermagt som i sin forfatning har defineret at en præsident SKAL være født i USA - det er det som er temaet. Jeg synes da at Obama er en flink og tiltalende mand men han står vel ikke over loven.

Vildledning ved bevidst at afgive urigtige oplysninger er noget selv kontanthjælpmodtagere bliver advaret imod med løftet pegefinger. Fy-fy skamme-skamme.

Præsidenter er kun mennesker.

Ole Falstoft

Jeg ved ikke noget om det ?
Korrekt!
For det interesserer mig ikke at vide
Det er mig komplet ligegyldigt

Henrik Funch

Men føler dig, dog alligevel forpligtet til at råbe racisme..

Karsten Aaen

Det er nu ikke helt korrekt; jeg kan huske, at der også var en del ballade om John McCains fødselsattest. Manden er født i Panama (mener jeg)

Jo, den er god nok:

http://da.wikipedia.org/wiki/John_McCain

Og det er altså mere udenfor USA end Hawaii nogensinde har været (ihvertfald efter 1959, hvor Hawaii blev en stat).

Her fortog interessen sig dog rimeligt hurtigt, især fordi eksperter slog fast, at Panamas Kanalzone i 1936 var under amerikansk jurisdiktion.

Og jo, det handler om en snert af racisme her; der er stadig mennesker i USA som har det dårligt over at en 'sort' mand er blevet valgt til præsident. Ogt vil gøre hvad som helst for at få det her til fremstå som noget mistænkeligt - også selvom det ikke er det.

Det er jo ikke interessant hvor Soetoro (a.k.a. Obama) er født, sådan isoleret set. Intet interesserer i hvert fald mig mindre.

Det interessante er, at hvis IKKE han er født i USA, så er samtlige love han har skrevet under på, militære ordrer o.s.v. UGYLDIGE iflg. amerikansk lovgivning.

Kan du forestille dig konsekvenserne?

Ole Falstoft

@Henrik Funch: Det der ikke interesserer mig er hvor Obama er født.
Men det er da interessant at der er nogle der prøver at gøre dette til en stor sag og hvad deres motiver er

Det minder mig lidt om Monica Lewinsky sagen. Altså en komplet idiotisk sag som præsident Clinton blev trukket igennem i månedsvis og hvor vi skulle høre diskussioner om hvad manden præcis havde gjort eller ej med en vis cigar. Man skulle mene at præsidenten havde vigtigere ting at tage sig af og at der var mere substantielle emner man kunne bruge politikernes og retsvæsnet tid på
Men det lykkedes at lamme Clintons handlemuligheder og ødelægge ham politisk.
Jeg ser det samme mønster her.

Leif Højgaard

Ole - altså sluger du kamelen, men sier myggen fra